- Home
- Externe
- GENEVA, (19.09.2017, 13:18)
- Andrei Ionascu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
ONU: Musulmanii Rohingya sunt victimele unor atrocităţi majore în Myanmar. Minele de la graniţă îi mutilează şi ucid pe cei care fug de violenţe | FOTO
Minele amplasate la graniţa dintre Myanmar şi Bangladesh ucid şi mutilează musulmanii Rohingya care fug de violenţele şi persecuţiile din statul Rakhine, a avertizat marţi un înalt oficial al Organizaţiei Naţiunilor Unite, relatează site-ul agenţiei Anadolu.
Urmărește
1113 afișări
ONU: Musulmanii Rohingya sunt victimele unor atrocităţi majore în Myanmar. Minele de la graniţă mutilează şi ucid
Marzuki Darusman, preşedintele Misiunii Internaţionale ONU pentru Myanmar, a declarat că populaţia Rohingya se confruntă cu "atrocităţi majore" şi fac obiectul "propagandei dezumanizante".
Vorbind în cadrul celei de-a 36-a sesiuni a Consiliului ONU pentru Drepturile Omului de la Geneva, Darusman a precizat: "Există rapoarte privind amplasarea unor mine terestre la graniţa cu Bangladesh, care îi ucid şi mutilează pe cei care încearcă să scape de violenţe, inclusiv copii; Există, de asemenea, rapoarte privind propaganda dezumanizantă prin care musulmanii Rohingya sunt asemănaţi unor dăunători".
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Știi cum procedezi duminică, pe 24. Te duci la vot și cauți Trump pe buletin. Cu Nicu și Marcel rămâne cum am stabilit
-
Adrian Sârbu: Ştii cum procedezi duminică, pe 24. Te duci la vot şi cauţi Trump pe buletin. Cu Nicu şi Marcel rămâne cum am stabilit
-
Ciucă: Al doilea zbor privat plătit de Nordis pentru Ciolacu, acum la Madrid. Menţin apelul să se retragă
-
Donald Trusk avertizează că ameninţarea unui război global este „serioasă şi reală”
Marzuki Darusman a făcut, de asemenea, un apel la Consiliul ONU pentru Drepturile Omului să îi prelungească mandatul cu şase luni, până în septembrie 2018, pentru a analiza violenţele din Myanmar, întrucât aşteaptă încă permisiunea de a intra în ţară.
"Am comunicat cu guvernul din Myanmar, cerând cooperarea cu noi, precum şi accesul deplin şi neîngrădit în ţară. Nu am reuşit să planificăm prezenţa unei echipe de observare şi constatare la faţa locului, până când nu există un semnal clar din partea guvernului din Myanmar că misiunii îi este permis accesul în ţară", a mai spus Darusman.
Liderul de facto al statului Myanmar, Aung San Suu Kyi, a declarat că guvernul va permite accesul observatorilor internaţionali în regiunea vestică Rakhine, pentru a vedea că nu există niciun conflict sau operaţiune militară în desfăşurare.
Potrivit datelor prezentate de ONU, peste 400.000 de musulmani Rohingya au fost forţaţi să fugă din Myanmar în Bangladesh, iar alte zeci de mii de persoane au fost strămutate din cauza violenţelor recente. O represiune împotriva minorităţii Rohingya este în desfăşurare încă de anul trecut şi a inclus violuri în masă, crime, agresiuni şi răpiri.
Foto: Hepta
Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.
Citește pe alephnews.ro: Donald Tusk, premierul Poloniei, avertizează că amenințarea unui Al Treilea Război Mondial este „serioasă și reală”
Citește pe www.zf.ro: Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Citește și: FT: Emmanuel Macron vrea ca viitorul guvern al Germaniei să accepte consolidarea zonei euro
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Intră România în Schengen din ianuarie? Momentul decisiv ar putea fi reprezentat de discuția de la Budapesta
Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Cine este antreprenoarea care a revoluţionat industria textilă cu afacerea sa? Ea a renunţat la jobul pe care il avea, pentru a se implica într-un proiect pe care îl creştea de mai multă vreme
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Vedeta din filmele pentru adulți s-a cuplat cu un milionar controversat din fotbal
PROSPORT.RO
Cu ce condiție i-ar fi lăsat Adriana Bahmuțeanu pe băieții ei în vila lui Silviu Prigoană: 'Eram DISPUSĂ!'
CANCAN.RO
Cod roșu de viscol și ninsori abundente în România, emis de meteorologii de la Severe Weather Alert
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe