- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
ONU: Numărul victimelor cutremurului din Indonezia ar putea ajunge la 4.000
Între 3.000 şi 4.000 de persoane s-ar afla în continuare sub dărâmături, după cutremurul care a afectat miercuri insula indoneziană Sumatra, a anunţat sâmbătă un oficial din cadrul ONU la Jakarta.
ONU: Numărul victimelor cutremurului din Indonezia ar putea ajunge la 4.000 (Imagine: Mediafax Foto/AFP)
"Estimăm că între 3.000 şi 4.000 de persoane se află în continuare prinse sau îngropate sub dărâmături", a declarat pentru AFP El-Mostafa Benlamlih, coordonatorul ajutorului umanitar al ONU în Indonezia.
"În general, se consideră că durata maximă de supravieţuire pentru o persoană îngropată după un cutremur este de cinci zile", a adăugat el.
Un oficial din cadrul Crucii Roşii, Bob McKerrow, a făcut o estimare asemănătoare, pe baza vizitelor efectuate în oraşul Padang şi în împrejurimi.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Marcel Ciolacu rămâne Premierul României
-
Cum a ajuns Crin Antonescu să fie candidatul comun al partidelor proeuropene la Preşedinţie
-
Crin Antonescu, despre eventuala preluare de către Bolojan a preşedinţiei interimare: Nu ar fi rău
-
Germania investighează breşele de securitate după tragedia de vineri
"Însumăm aproximativ 4.000", a declarat el, contactat prin telefon, subliniind totuşi că există încă speranţe de găsire a unor supravieţuitori, capabili, potrivit lui, să reziste până la şapte zile.
"Am experienţa unor seisme puternice şi, dacă dispui de un buzunar de aer, este în regulă", a explicat el. "Este cald afară, dar este rece în interior. Rămân speranţe dacă oamenii pot respira", a continuat el.
Autorităţile indoneziene au prezentat un bilanţ oficial de 777 de morţi confirmaţi după cutremurul cu magnitudinea de 7,6 grade, dar ONU a evaluat numărul deceselor la 1.100.
Experţi elveţieni şi japonezi foloseau deja sâmbătă material infraroşu la Padang, oraşul cel mai afectat, a declarat Bob McKerrow.
În acest oraş-port cu aproximativ un milion de locuitori, echipele de salvare locale se plâng de lipsa echipamentelor, precum buldozere sau dispozitive pentru a tăia structurile metalice.
Ele au reuşit însă vineri să scoată de sub dărâmături mai multe persoane îngropate, dintre care doi studenţi prinşi între ruinele şcolii lor încă de miercuri.
La Padang, aproximativ un sfert dintre clădiri par a fi în stare de nefuncţionalitate, potrivit estimărilor jurnaliştilor.
Echipele de salvare au dificultăţi în a ajunge în zonele muntoase, căile de comunicaţie fiind avariate.
Chiar înainte ca Indonezia să ceară ajutorul, vineri, comunităţii internaţionale, numeroase state, de la Japonia la Statele Unite şi Elveţia, au mobilizat echipe profesioniste de salvare în zonele calamitate.
Franţa a trimis sâmbătă experţi şi material, în timp ce comunitatea internaţională a promis aproximativ zece milioane de euro ajutor, iar Guvernul indonezian a deblocat 26 de milioane de dolari.
Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
CANCAN.RO