ONU: Pandemia ar putea împinge zeci de milioane în foamete cronică

  • ONU spune că pandemia de Covid-19 ar putea împinge până la 130 de milioane de oameni în foamete cronică în acest an.
  • Organizaţia Naţiunilor Unite a declarat, luni, că numărul peroanelor ajunse în foamete cronică anul trecut la nivel mondial, a crescut cu 10 milioane, scrie The Associated Press.
  • Proiecţiile preliminare ale ONU sunt bazate pe perspectivele economice globale şi sugerează că pandemia „poate face ca numărul celor subnutriţi în 2020 să crească cu 83 până la 132 de milioane”.
Urmărește
2670 afișări
Imaginea articolului ONU: Pandemia ar putea împinge zeci de milioane în foamete cronică

ONU: Pandemia ar putea împinge zeci de milioane în foamete cronică

Agenţiile ONU au estimat că aproape 690 de milioane de oameni, sau aproape 9% din populaţia lumii, au suferit de foame anul trecut. Numărul reprezintă o creştere cu 10 milioane faţă de aceeaşi perioadă a anului 2018 şi este cu aproape 60 de milioane mai mare decât în 2014.

În ceea ce priveşte cifrele, Asia are cel mai mare număr de oameni subnutriţi, aproximativ 381 de milioane, iar Africa are cel mai mare procent din populaţie: aproape 20% dintre cei care locuiesc pe Continentul negru sunt subnutriţi.

Autorii raportului ONU au spus că pandemia de Covid-19 „intensifică vulnerabilităţile sistemelor alimentare globale”.

Ca urmare a pandemiei, s-au produs întreruperi în aprovizionarea cu alimente, pierderi ale mijloacelor de trai şi multe persoane care muncesc în străinătate s-au aflat în imposibilitatea de a trimite bani familiile lor rămase acasă. Toate acestea fac să fie „şi mai dificil pentru populaţiile sărace şi vulnerabile să aibă acces la diete sănătoase”, concluzionează specialiştii ONU.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici