- Home
- Externe
- GENEVA, (13.06.2013, 15:48)
- Ion Gaidau - Mediafax
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
ONU: Peste 93.000 de persoane au fost ucise în Siria
Peste 93.000 de persoane, dintre care cel puţin 6.500 de copii, au fost ucise de la începutul războiului civil în Siria în martie 2011, a anunţat joi ONU într-un raport, subliniind asupra unei creşteri puternice a numărului morţilor în fiecare lună.
Urmărește
169 afișări
ONU: Peste 93.000 de persoane au fost ucise în Siria (Imagine: Mediafax Foto/AFP)
"Îndemn părţile să declare imediat încetarea focului, înainte ca alte zeci de mii de persoane să fie ucise sau rănite", a declarat Înaltul Comisar al ONU pentru Drepturile Omului Navi Pillay.
"Crimele continuă la niveluri excesiv de ridicate, cu peste 5.000 de decese documentate în fiecare lună începând din iulie şi 27.000 de decese suplimentare începând de la 1 decembrie", a precizat ea, subliniind că numărul real al persoanelor ucise ar putea fi mult mai mare.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Pe 22 decembrie Revoluția ajungea la București. Ce evenimente au marcat noaptea din 21 spre 22 decembrie
-
USR i-a transmis lui Klaus Iohannis că mandatul lui s-a încheiat. Elena Lasconi: PSD şi PNL nu au înţeles nimic din votul cetăţenilor
-
Iohannis, optimist că va desemna premierul după votarea preşedinţilor din cele două camere
-
Ucraina a executat primul asalt fără militari, doar cu drone terestre şi aeriene
Cel mai mare număr de decese documentate a fost înregistrat în regiunile rurale de la periferia Damascului (17.800) şi în Homs (16.400), urmate de regiunile Alep (11.900), Idlib (10.300), Deraa (8.600), Hama (8.100), Damasc (6.400) şi Deir ez-Zor (5.700).
Marea majoritate a cazurilor documentate de ONU sunt bărbaţi, dar experţii nu au reuşit să stabilească o distincţie între combatanţi şi civili.
Vârsta victimelor nu figurează în aproximativ trei sferturi din rândul deceselor semnalate. Însă ONU a reuşit să constate decesele a cel puţin 6.561 de minori, dintre care cel puţin 1.729 de copii sub zece ani.
Acest ultim studiu - care este o actualizare al unuia precedent ce anunţa aproximativ 60.000 de decese documentate până la 30 noiembrie 2012 - a fost realizat utilizând o listă combinată de 263.055 de decese semnalate şi identificate complet, cu numele unor victime, precum şi date despre decese şi locurile survenirii acestora.
Toate decesele semnalate care nu cuprindeau cel puţin aceste trei elemente au fost excluse din listă, care a fost ulterior compilată în baza unor date provenite de la opt surse diferite, între care Guvernul sirian şi Oservatorul Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO).
La 14 mai, OSDO a anunţat că războiul din Siria s-a soldat cu cel puţin 94.000 de morţi de la începutul conflictului.
La rândul său, studiul ONU arată o creştere evidentă a numărului mediu al deceselor documentate în fiecare lună de la începutul conflictului, cu o medie de peste 5.000 de morţi pe lună începând din iulie 2012 faţă de aproximativ 1.000 de morţi pe lună în cursul verii anului 2011.
Începând din noiembrie 2012, cele mai puternice creşteri ale deceselor au fost înregistrate în zonele rurale ale periferiilor oraşelor Damasc şi Alep.
"Acest număr extrem de ridicat al morţilor, lună de lună, reflectă deteriorarea evidentă a conflictului în cursul anului ce s-a scurs", a apreciat Pillay.
Referindu-se la ultimul raport al Comisiei de anchetă privind Siria, Înaltul Comisar al ONU pentru Drepturile Omului a amintit că "civilii sunt cei mai afectaţi de aceste atacuri la scară largă, violente şi cel mai adesea fără discernământ, care devastează sectoare întregi ale marilor oraşe şi satele de la periferii".
Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.
Citește pe alephnews.ro: Klaus Iohannis convoacă partidele la consultări pentru formarea Guvernului. Se decid șefii de la Senat și Camera Deputaților
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Suspectul atacului de la Târgul de Crăciun din Magdeburg, Germania a fost arestat preventiv. Patru femei și un băiat au decedat iar peste 200 de persoane au fost rănite
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 16:26
Ciolacu: În acest moment avem o coaliţie majoritară în Parlamentul României
-
astăzi, 16:20