- Home
- Externe
- NEW YORK, (15.10.2013, 06:58)
- Ana Borlescu
ONU salută aderarea Siriei la Convenţia privind interzicerea armelor chimice: "Aceasta trebuia să intervină demult"
ONU a salutat luni aderarea formală a Siriei la Convenţia ce interzice armele chimice, subliniind totuşi că "rămâne mult de muncă" pentru a elimina arsenalul chimic sirian în intervalul stabilit.
Urmărește
187 afișări
ONU salută aderarea Siriei la Convenţia privind interzicerea armelor chimice: "Aceasta trebuia să intervină demult"(Imagine: AFP/ Mediafax Foto)
"Este desigur binevenită, însă aceasta trebuia să intervină demult", a declarat pentru presă purtătorul de cuvânt al ONU, Martin Nesirky.
"Rămâne încă multă muncă dificilă de realizat", a adăugat el, subliniind "buna cooperare" a Damascului în eliminarea arsenalului său, care trebuie să se încheie până la 30 iunie 2014, conform unei rezoluţii ONU.
"Timpul este scurt şi suntem angajaţi într-o cursă contra cronometru pentru a respecta termenul", a subliniat el.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Cei trei suspecți arestați de poliția olandeză în cazul furtului Tezaurului Dacic vor fi reținuți pentru încă 2 săptămâni
-
A început războiul tarifelor. Administraţia Trump a lansat chiar acum tarife împotriva Chinei, Mexicului şi Canadei. Ottawa anunţă că va răspunde imediat cu o serie de contramăsuri
-
Cât dăm la apărare: MApN are zeci de contracte de achiziţie în derulare sau pregătire. Armata primeşte în 2025 un buget de 42,8 miliarde lei (8,5 miliarde euro), la care se adaugă credite de angajament, putând ajunge la 5,6% din PIB
-
David Popovici a cerut ordin de protecţie după ce un vecin a vrut să-i dea foc la maşina de 150.000 de euro
Siria a aderat oficial luni la Convenţia privind interzicerea armelor chimice, la o lună după acceptarea cererii sale de aderare. Însă regimul sirian s-a angajat că înceapă eliminarea arsenalului său chiar înainte de intrarea în vigoare a Convenţiei pe teritoriul său.
O echipă de 60 de experţi ai ONU şi ai Organizaţiei pentru interzicerea armelor chimice (OIAC) a pornit la începutul lunii recenzarea şi distrugerea la faţa locului a armelor. Până la final o misiune comună formată dintr-o sută de persoane se va ocupa de această sarcină.
Convenţia privind interzicerea armelor chimice (CIAC), semnată la 13 ianuarie 1993 la Paris şi intrată în vigoare la 29 aprilie 1997, interzice fabricarea, stocarea şi utilizarea armelor chimice şi de asemenea interzice semnatarilor să ajute un stat care se angajează în fabricarea sau utilizarea acestor arme. Aplicarea sa, în special în ceea ce priveşte distrugerea stocurilor, este supervizată de Organizaţia pentru interzicerea armelor chimice (OIAC), cu sediul la Haga (Olanda), care a primit premiul Nobel pentru pcace săptămâna trecută.
Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.
Citește pe alephnews.ro: La cinci ani după ce au spus „la revedere” UE, britanicii regretă amarnic Brexitul
Citește pe www.zf.ro: Presa olandeză: Poliţia crede că a identificat hoţii tezaurului dacic, precum şi locaţia unde s-ar afla. ”Este vorba de cel puţin trei autori”
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Presa olandeză: Poliţia crede că a identificat hoţii tezaurului dacic, precum şi locaţia unde s-ar afla. ”Este vorba de cel puţin trei autori”
Cine este tânăra care a preluat conducerea afacerii de sute de milioane fondată de părinţi? Businessul include şi o reţea de 80 de magazine
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Monalisa, o femeie de afaceri de 35 de ani, a murit subit în timpul unei proceduri estetice 😲
CANCAN.RO
Milionarul Bryan Johnson nu-și mai injectează „sângele FIULUI său”, după ce a descoperit un alt tratament: „Cine dorește punga mea cu plasmă?”
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe