Operaţiune de sabotaj pusă la cale de Rusia şi Belarus, neutralizată de serviciile de securitate poloneze. Se urmărea destabilizarea ţării

  • Serviciile de securitate poloneze au neutralizat o operaţiune de sabotaj orchestrată de Rusia şi Belarus.
  • Acţiunea urmărea destabilizarea Poloniei, a declarat luni viceprim-ministrul Krzysztof Gawkowski.
Urmărește
27216 afișări
Imaginea articolului Operaţiune de sabotaj pusă la cale de Rusia şi Belarus, neutralizată de serviciile de securitate poloneze. Se urmărea destabilizarea ţării

Operaţiune de sabotaj pusă la cale de Rusia şi Belarus, neutralizată de serviciile de securitate poloneze. Se urmărea destabilizarea ţării

Serviciile de securitate poloneze au neutralizat o operaţiune de sabotaj cibernetic legată de Rusia şi Belarus, a declarat vicepremierul Poloniei, scrie agenţia Reuters.

Sabotorii, care operează din Belarus în cooperare cu Rusia, au pătruns în instituţiile guvernamentale locale şi centrale, inclusiv în companiile de stat care implementează contracte militare, a spus el, potrivit sursei citate.

Obiectivul operaţiunii consta în furtul de date în scopul acţiunii ulterioare de şantaj.

Gawkowski spune că atacurile cibernetice în Polonia s-au dublat de anul trecut, iar acestea au vizat organizaţii şi instituţii poloneze, inclusiv companii de logistică care efectuează livrări militare către Ucraina, scrie Sky News.

Varşovia a acuzat în mod repetat Moscova că încearcă să destabilizeze Polonia din cauza rolului său în sprijinul militar acordat Kievului. Toate aceste acuzaţii au fost respinse de administraţia de la Kremlin.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici