Operaţiunea de remorcare a petrolierului avariat şi de evitare a deversării începe în Marea Roşie

A început operaţiunea de remorcare a unui petrolier înmatriculat în Grecia, blocat în Marea Roşie după un atac al militanţilor Houthi luna trecută, a declarat sâmbătă o sursă maritimă pentru Reuters.

Urmărește
6807 afișări
Imaginea articolului Operaţiunea de remorcare a petrolierului avariat şi de evitare a deversării începe în Marea Roşie

Operaţiunea de remorcare a petrolierului avariat şi de evitare a deversării începe în Marea Roşie

Remorcarea navei MV Sounion de 274,2 metri în siguranţă este primul pas într-o operaţiune riscantă de salvare a navei care a luat foc după ce a fost atacată în mod repetat pe 21 august.

Al doilea pas este transferul încărcăturii sale de aproximativ 1 milion de barili de ţiţei. Arabia Saudită, un actor-cheie în regiune, îşi va oferi asistenţa pentru acest proiect, au declarat sursele.

Orice deversare de petrol ar putea fi una dintre cele mai mari de pe o navă, riscând să provoace daune catastrofale mediului într-o zonă în care intrarea este deosebit de periculoasă. Un efort iniţial de salvare a navei a fost întrerupt la începutul acestei luni din motive de siguranţă.

Cel puţin două remorchere deţinute de o companie de salvare cu sediul în Grecia sunt implicate în cea mai recentă încercare de remorcare, au declarat joi surse pentru Reuters.

Aspides, misiunea navală a Uniunii Europene în Marea Roşie, a declarat sâmbătă că activele sale se află în zonă pentru a proteja navele implicate în operaţiune. Aceasta a descris operaţiunea drept un „efort complex”.

„Crearea unui mediu sigur este necesară pentru ca remorcherele să efectueze operaţiunea de remorcare”, a afirmat Aspides într-o declaraţie pe Facebook.

„Operaţiunea de salvare a MV Sounion este esenţială pentru a evita un potenţial dezastru ecologic în regiune. Pentru a realiza acest lucru, mai mulţi actori publici şi privaţi lucrează împreună.”
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici