Operaţiunea din Kursk, în detaliu. Paraşutişti din Brigada Aeropurtată 80 au intrat în Kursk cu două zile înainte de începutul operaţiunii

Paraşutişti din Brigada 80 Aeropurtată au reuşit să se infiltreze în regiunea Kursk, cu două zile înainte de începutul operaţiunii, pentru a perturba sistemele de comunicaţii ruseşti şi a dezorienta unităţile ruseşti, spune comandantul brigăzii, Pavlo Rozlach „Vedmid”.

Urmărește
1664 afișări
Imaginea articolului Operaţiunea din Kursk, în detaliu. Paraşutişti din Brigada Aeropurtată 80 au intrat în Kursk cu două zile înainte de începutul operaţiunii

„Unitatea mea, una dintre campanii, a trecut graniţa cu două zile înainte de începutul operaţiunii. Ne-am ascuns în pădure şi am aşteptat începutul acţiunii”, a spus Pavlo Rozlach „Vedmid”, relatează Monitorul Apărării, care citează Pravda Ukrainska.

Rozlach a transmis că militarii săi din forţele speciale au reuşit să desfăşoare o operaţiune riscantă pentru că, dacă ruşii descopereau acea campanie la timp, elementul surprizei ar fi fost năruit.

„Am fost foarte stresat să nu fim observaţi, dar am mutat campania în grupuri mici, de şase persoane, de la o linie a copacilor la alta, acoperindu-ne poziţiile în pădure”, a spus Rozlach.

„Luptătorii noştri au reuşit să se infiltreze în spatele inamicului şi să captureze câte o fortăreaţă, una după alta. Între timp, o altă campanie, după ce a trecut de câmpurile minate datorită muncii inginerilor, a reuşit să avanseze. Două batalioane au trecut prin singurul lor liber din câmpul minat, în acelaşi timp: unul a mers drept, în timp ce celălalt a făcut la stânga. După aceea, am asigurat zona, permiţând inginerilor să-şi continue munca în pace”.

Comandantul explică faptul că, din cauza eforturilor coordonate ale Forţelor Armate ale Ucrainei, ruşii au fost dezorientaţi. Atacurile asupra posturilor de comandă ruseşti le-au perturbat comunicaţiile, provocând haos în rândul ocupanţilor. Ca urmare a comunicării slabe, inamicul a început să tragă în propriile trupe, oferind trupelor ucrainene un avantaj suplimentar.

În ultimele zile, ruşii au intensificat atacurile în regiunea Kursk, încercând să împingă forţele ucrainene spre Ucraina, înainte de venirea vremii rele, care va îngreuna manevrele pe câmpul de luptă.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici