Operaţiunile de căutare pe fundul oceanului a avionului Boeing dispărut devin prioritare, după încheierea celor aeriene

Căutările avionului Boeing 777, dispărut la 8 martie, au intrat miercuri într-o nouă fază, cu încheierea operaţiunilor navale şi aeriene în Oceanul Indian şi continuarea celor subacvatice.

Urmărește
310 afișări
Imaginea articolului Operaţiunile de căutare pe fundul oceanului a avionului Boeing dispărut devin prioritare, după încheierea celor aeriene

Operaţiunile de căutare pe fundul oceanului a avionului Boeing dispărut devin prioritare, după încheierea celor aeriene (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Autorităţile australiene, care coordonează operaţiunile, au anunţat că eforturile se vor axa în "următoarele săptămâni" pe explorarea adâncurilor Oceanului Indian, unde se presupune că se află epava avionului Boeing 777 al Malaysia Airlines, dispărut la 8 martie cu 239 de persoane la bord, în largul coastei de vest a Australiei.

Opt ţări participă la căutările desfăşurate în sudul Oceanului Indian - Australia, Noua Zeelandă, Malaysia, Japonia, Coreea de Sud, SUA, Marea Britanie şi China - cu peste 300 de zboruri realizate, în speranţa de a repera fragmente din epava avionului.

Lansate la 8 martie, când avionul a dispărut, aceste operaţiuni de căutare care acoperă peste 4,5 milioane de kilometri pătraţi nu au avut succes. "Majoritatea avioanelor au părăsit Perth (vest)", a declarat un purtător de cuvânt al centrului de coordonare a operaţiunilor. Numai un avion P-3 Orion australian va rămâne staţionat la Perth.

SUA, Japonia, Noua Zeelandă şi Malaezia au confirmat că avioanele sunt în curs de revenire la bazele lor.

Până la 14 nave australiene, chineze şi britanice au participat, de asemenea, la operaţiuni.

Premierul australian Tobny Abbott a anunţat încă de luni că operaţiunile de căutare subacvatice vor fi intensificate şi extinse, dacă va fi necesar, în întreaga zonă de impact estimată.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici