- Home
- Externe
- WASHINGTON, (20.11.2017, 04:00)
- Mihai Draghici
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Operaţiunile militare efectuate de SUA în Orientul Mijlociu au costat 5.600 de miliarde $ - studiu
Intervenţiile militare ale Statelor Unite în Afganistan şi Irak, precum şi operaţiunile din Siria şi Pakistan au generat costuri de 5.600 de miliarde de dolari începând din anul 2001, o sumă de trei ori mai mare decât estimările Departamentului american al Apărării, arată un studiu citat de WSJ.
Urmărește
1081 afișări
Operaţiunile militare efectuate de SUA în Orientul Mijlociu au costat 5.600 de miliarde $ - studiu
Departamentul american al Apărării estima la începutul acestui an că, în total, costurile intervenţiilor militare lansate începând din anul 2001 au ajuns la aproximativ 1.500 de miliarde de dolari.
Un nou studiu, realizat de Institutul Watson pentru Afaceri Internaţionale şi Publice din cadrul Universităţii Brown, conţine costuri neincluse în calculele Pentagonului, dat fiind că în operaţiuni nu sunt implicate doar structuri ale Departamentului Apărării, scrie publicaţia The Wall Street Journal.
ULTIMELE ȘTIRI
-
După anularea alegerilor și suspendarea dreptului TĂU la vot, mai crezi în statul român democratic? VOTEAZĂ AICI / SONDAJ Aleph News – Mediafax – Ziarul Financiar
-
Human Rights Watch: Israelul foloseşte apa ca armă în Gaza, într-un act de genocid
-
Judecătorii din Franţa dau verdicte în procesul istoric de viol al lui Gisèle Pelicot
-
Incendiu la Spitalul Colentina: opt pacienţi evacuaţi după ce un boiler a luat foc
"Costurile de război sunt mai mult decât cheltuim într-un singur an (...). Există costuri în spatele operaţiunilor, există efecte ale operaţiunilor", explică autorul studiului, Neta Crawford.
Spre exemplu, studiul include costurile serviciilor medicale acordate veteranilor de război şi fondurile alocate pentru activităţile Departamentului de Stat. De asemenea, există cheltuieli ale Departamentului pentru Securitatea Internă, ale Departamentului pentru Afacerile Veteranilor şi ale altor instituţii.
Studiul nu include însă alte operaţiuni ale Statelor Unite, precum asistenţa oferită statului Filipine în combaterea grupurilor afiliate reţelei teroriste Stat Islamic, ori ajutorul acordat altor ţări din Africa şi Europa.
Senatorul democrat Jack Reed consideră că studiile de genul celui elaborat de Institutul Watson sunt importante, întrucât arată costurile reale ale operaţiunilor militare în contextul în care Congresul dezbate proiecte de buget, reduceri de taxe şi politici militare. "Cred că este foarte important, deoarece sunt incluse şi alte cheltuieli, nu doar cele ale Departamentului Apărării", a precizat el, notând că în costurile asociate intervenţiilor militare trebuie să fie incluse şi creditele obţinute în aceste sens. Potrivit studiului, dobânzile creditelor contractate pentru operaţiuni militare ar putea adăuga aproape 8.000 de miliarde de dolari la datoria Statelor Unite în următoatele decenii.
Pentagonul a estimat că fiecare cetăţean american trebuie să suporte 7.740 de dolari din costurile intervenţiilor militare, însă studiul evocă suma de aproape 24.000 de dolari de persoană.
Departamentul american al Apărării nu a făcut niciun comentariu pe tema acestui studiu.
Neta Crawford a menţionat că Pentagonul nu a intenţionat să prezinte date false, explicând însă că instituţia nu poate calcula singură "costurile reale" totale asociate intervenţiilor militare.
Citește pe alephnews.ro: Liderul de facto din Siria a afirmat că țara este epuizată și nu reprezintă o amenințare pentru vecini sau pentru Occident. Ahmed al-Sharaa vrea ridicarea sancțiunilor internaționale
Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Klaus Iohannis spune că „nimeni nu este de vină pentru anularea alegerilor”. Declarațiile Președintelui
Decizie fără precedent: Săptămâna de lucru scade la numai 4 zile, pentru a da posibilitatea oamenilor să se întâlnească, să fie relaxaţi şi să crească natalitatea
Cel mai mare oraş din România are mai puţin de 5.500 de locuitori, dar o suprafaţă mai mare decât Bucureşti, Cluj-Napoca şi Timişoara la un loc
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
„Nu mă aşteptam să fie vândute atât de multe”. Revista în care campioana mondială a apărut doar cu o pereche de mănuşi pe ea a scris istorie
PROSPORT.RO
Orașul din România în care va ninge aproape toată luna ianuarie, potrivit meteorologilor EaseWeather
CANCAN.RO
Rețeta veche de salată de boeuf a regretatului Radu Anton Roman. Ingredientul secret care oferă un gust unic
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 08:03
Human Rights Watch: Israelul foloseşte apa ca armă în Gaza, într-un act de genocid
-
astăzi, 08:00
LIVE TEXT Războiul din Ucraina, ziua 1030. Întâlnire Zelenski-Rutte la Bruxelles: agenda discuţiilor / Una dintre cele mai mari uzine chimice din Rusia ar fi fost atacată în regiunea Rostov