Opoziţia: Guvernul lui Berlusconi seamănă cu o "dictatură blândă"

Fostul judecător anticorupţie Antonio Di Pietro, liderul Partidului Italia Valorilor (IDV, de opoziţie) a apreciat miercuri, într-o conferinţă de presă, că guvernele conduse de Silvio Berlusconi au avut "caracteristicile unei dictaturi blânde".

11 afișări
Imaginea articolului Opoziţia: Guvernul lui Berlusconi seamănă cu o "dictatură blândă"

Opoziţia: Guvernul lui Berlusconi seamănă cu o "dictatură blândă" (Imagine:Mediafax Foto/AFP)

"Acţiunile conduse de Guvernele lui Berlusconi au caracteristici tipice ale începuturilor unei dictaturi blânde", a declarat Di Pietro, care a fost ministrul în guvernul de stânga al lui Romano Prodi.

Berlusconi a "profitat după alegeri de primele momente de linişte pentru a adopta măsuri care îi favorizează interesele personale şi pe ale prietenilor săi", a insistat acesta, menţionând în special noua lege care garantează imunitatea celor patru oficiali de rang înalt ai statului.

"Justiţia italiană are nevoie de reforme ample. Or, intenţia Guvernului nu este de a o face să funcţioneze, ci de a o aservi", a adăugat acesta.

Deputaţii au adoptat recent, cu o largă majoritate, un proiect de lege care prevede "suspendarea temporară" a procedurilor judiciare împotriva preşedintelui ţării, cel al Senatului şi al Camerei Deputaţilor şi şefului Guvernului.

Dacă Senatul, care se va pronunţa asupra acestui proiect până la sfârşitul lui iulie, confirmă acest vot, Silvio Berlusconi nu va putea fi anchetat de justiţie până la finalul mandatului său.

Berlusconi, care este anchetat în prezent pentru corupţie, la Milano împreună cu fostul său avocat, britanicul David Mills, acuză în mod regulat judecătorii că doresc să "se substituie votului popular".

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici