Opoziţia siriană cere încetarea atacurilor împotriva forţelor armate

Consiliul naţional al opoziţiei din Siria (CNS) a îndemnat organizaţia Armata siriană liberă (ASL), formată de un colonel dezertor, să nu mai atace armata.

Urmărește
223 afișări
Imaginea articolului Opoziţia siriană cere încetarea atacurilor împotriva forţelor armate

Opoziţia siriană cere încetarea atacurilor împotriva forţelor armate (Imagine: Mediafax foto/AFP)

"Dorim ca această armată să acţioneze doar în scopuri defensive pentru protejarea militarilor care dezertează şi a protestatarilor paşnici. Dar fără operaţiuni ofensive", a declarat liderul CNS, Burhan Ghaliun, după întrevederea cu ministrul francez de Externe, Alain Juppé.

Armata siriană liberă este formată din mii de militari care au dezertat pentru a se alătura revoltei împotriva regimului Bashar al-Assad.

Franţa consideră că noul Consiliu naţional din Siria (CNS), format de opoziţie, este un "interlocutor legitim", a declarat miercuri ministrul francez de Externe, Alain Juppé.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici