Opoziţia socialistă franceză înregistrează noi victorii în defavoarea dreptei lui Nicolas Sarkozy

Opoziţia socialistă din Franţa şi-a asigurat victorii importante în cel de-al doilea tur de scrutin al alegerilor locale de duminică, potrivit sondajelor de opinie, situaţie care reprezintă o lovitură pentru preşedintele Nicolas Sarkozy şi pentru guvernarea sa de zece luni.

11 afișări
Imaginea articolului Opoziţia socialistă franceză înregistrează noi victorii în defavoarea dreptei lui Nicolas Sarkozy

Opoziţia socialistă franceză înregistrează noi victorii în defavoarea dreptei lui Nicolas Sarkozy (Imagine: Mediafax Foto)

Potrivit sondajelor de opinie, candidaţii socialişti au câştigat alegerile în numeroase oraşe administrate în prezent de tabăra de centru-dreapta, inclusiv în Caen, Amiens şi Reims, din nordul Franţei, şi Perigueux din sud.

Pentru moment nu se ştie dacă aliaţii lui Sarkozy au reuşit să păstreze cele două mari oraşe din sud, Marsilia şi Toulouse. În cazul în care dreapta pierde aceste oraşe, situaţia ar reprezenta un regres sever pentru Sarkozy.

Alegerile s-au desfăşurat într-un moment nefavorabil pentru preşedintele francez, care a scăzut în sondaje deoarece alegătorii sunt nemulţumiţi de costurile ridicate ale vieţii zilnice şi de afişarea excesivă a vieţii sale personale.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici