- Home
- Externe
- (21.07.2023, 08:00)
- Alexandru Stan
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Oppenheimer sau Barbie? Inteligenţa Artificială îţi spune la care film merită să te duci
Oppenheimer si Barbie: două filme care explorează identitatea şi consecinţele alegerilor
Urmărește
596 afișări
Sursa Foto - Facebook
În vara anului 2023, două filme foarte diferite vor încerca să capteze atenţia publicului: Oppenheimer, un thriller biografic despre fizicianul care a creat bomba atomică, şi Barbie, o comedie fantastică despre păpuşa care îşi caută sensul vieţii.
Ce au în comun aceste două filme, în afară de data lansării (21 iulie 2023)?
Ambele filme se ocupă de teme profunde precum identitatea, responsabilitatea şi destinul, crede Bing AI.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Rusia înarmează trupele nord-coreene cu arme de infanterie la frontiera cu Ucraina
-
„Piscină municipală". Reacţia turiştilor la înlocuirea temporară a fântânii Trevi
-
19 răniţi în centrul Israelului după lansarea unor proiectile din Liban
-
SUA vor desfăşura mijloace militare suplimentare în Orientul Mijlociu
Oppenheimer, regizat de Christopher Nolan, este bazat pe biografia American Prometheus de Kai Bird şi Martin J. Sherwin, şi îl are în rolul principal pe Cillian Murphy ca J. Robert Oppenheimer, fizicianul teoretic care a fost pivotal în dezvoltarea primelor arme nucleare ca parte a Proiectului Manhattan, şi care a inaugurat astfel Era Atomică.
Filmul urmăreşte viaţa lui Oppenheimer de la studenţia sa în Germania, unde a fost fascinat de fizica cuantică, până la implicarea sa în testarea bombei atomice la Los Alamos şi consecinţele morale şi politice ale acestei invenţii.
Filmul explorează dilemele etice şi psihologice ale lui Oppenheimer, care a fost supranumit „tatăl bombei atomice”, dar care a regretat mai târziu rolul său în crearea unei arme de distrugere în masă. Filmul este filmat într-o combinaţie de IMAX 65mm şi 65mm film de mare format - inclusiv, pentru prima dată, secţiuni în IMAX alb-negru fotografie analogică. Ca şi în lucrările sale anterioare, Nolan a utilizat efecte practice extinse şi imagini generate pe calculator minime.
Barbie, regizat de Greta Gerwig, este scris de Gerwig împreună cu Noah Baumbach. şi este bazat pe păpuşile Barbie de la Mattel. Este primul film live-action Barbie după numeroase filme animate direct-pe-video şi streaming televiziune.
Filmul o are în rolul principal pe Margot Robbie ca Barbie şi pe Ryan Gosling ca Ken, care pornesc într-o călătorie de descoperire de sine după expulzarea lor din Barbieland.
În Barbieland, toate femeile sunt încrezătoare, autosuficiente şi de succes, iar bărbaţii se ocupă doar de activităţi recreative la plajă. Barbie suferă o criză care o face să se întrebe despre lumea ei şi existenţa ei.
Ea pleacă din Barbieland împreună cu Ken şi intră în lumea reală, unde se confruntă cu provocările şi frumuseţile vieţii. Filmul este o satiră socială şi o poveste de emancipare feminină, care foloseşte umorul şi fantezia pentru a sublinia importanţa diversităţii, autenticităţii şi compasiunii.
Oppenheimer şi Barbie sunt două filme care arată că nu există un singur mod de a fi cineva sau de a face ceva. Fiecare personaj trebuie să îşi găsească propria cale şi să îşi asume responsabilitatea pentru alegerile sale. Fiecare film oferă o perspectivă diferită asupra lumii şi a istoriei, dar ambele filme invită spectatorii să reflecteze asupra propriei lor identităţi şi a impactului pe care îl au asupra celorlalţi.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.
Citește pe alephnews.ro: SUA întărește prezența militară în Orientul Mijlociu. Pentagonul anunță că mai multe bombardiere și nave de război americane sunt pe drum
Citește pe www.zf.ro: A fost prezentat tractorul produs de RURIS Craiova. Cum arată tractorul românesc, cu preţuri între 3.000 şi 5.000 de euro
Citește pe www.zf.ro: Firma din România care face bani din ce aruncă românii la coş a deschis cea mai modernă fabrică din UE
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Satul strămoșesc al Kamalei Harris urmărește cu mândrie alegerile SUA. Cum o numesc localnicii pe candidată
A fost prezentat tractorul produs de RURIS Craiova. Cum arată tractorul românesc, cu preţuri între 3.000 şi 5.000 de euro
Incă un gigant se clatină după ce a raportat cea mai mare pierdere din istoria de 56 de ani a companiei, Este vorba de un minus de 16,6 mld. dolari în ultimul trimestru
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Vedeta din România pe care puțini și-o amintesc! Mama ei e disperată: fiica a renunțat la TV și a căzut pradă substanțelor interzise
CANCAN.RO
Calvar nesfârșit pentru românca întemnițată în China din 2017. ”Dacă nu ai spălat bine podeaua, nu mai ai dreptul la hrană suplimentară din banii tăi”
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe