Opt migranţi au murit în Canalul Mânecii, în timp ce tragediile în zonă se înmulţesc

Opt persoane şi-au pierdut viaţa duminică în Canalul Mânecii în timp ce încercau să ajungă din Franţa în Marea Britanie, au anunţat autorităţile franceze, în cea de-a doua tragedie de acest fel în decurs de două săptămâni.

Urmărește
204 afișări
Imaginea articolului Opt migranţi au murit în Canalul Mânecii, în timp ce tragediile în zonă se înmulţesc

Poliţia franceză a declarat că ambarcaţiunea victimelor, care avea peste 50 de persoane la bord când a pornit din Wimereux, în Pas-de-Calais, nordul Franţei, a început să se scufunde aproape imediat după ce a plecat de pe coastă, relatează BBC şi Politico.

Paza de coastă franceză a declarat că a fost oferită asistenţă pentru 53 de persoane, în timp ce opt persoane au murit. Victimele erau bărbaţi din Eritreea, Sudan, Afganistan, Siria, Egipt şi Iran, a precizat aceasta.

Procuratura din Boulogne-sur-Mer a deschis o anchetă.

Încercările migranţilor de a ajunge pe coastele britanice cu ajutorul unor ambarcaţiuni supraaglomerate au crescut în ultimele zile ca urmare a vremii mai blânde, au declarat autorităţile, subliniind că 200 de persoane au fost salvate în doar 24 de ore între vineri şi sâmbătă.

De la începutul anului s-au înregistrat peste 40 de decese ale migranţilor în Canalul Mânecii.

Tragedia are loc la mai puţin de două săptămâni după ce 12 migranţi, între care şase copii şi o femeie însărcinată, au murit în largul coastelor franceze.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici