Opţiunile lui Putin pentru a răspunde rachetelor ucrainene ar putea include un test nuclear, spun experţii: „Ar fi o escaladare dramatică a conflictului”

Opţiunile lui Vladimir Putin de a riposta, dacă Occidentul permite Ucrainei să folosească rachetele sale cu rază lungă de acţiune pentru a lovi Rusia, ar putea include efectuarea unui test nuclear pentru a-şi arăta intenţia, au declarat trei analişti pentru Reuters.

Urmărește
31306 afișări
Imaginea articolului Opţiunile lui Putin pentru a răspunde rachetelor ucrainene ar putea include un test nuclear, spun experţii: „Ar fi o escaladare dramatică a conflictului”

Opţiunile lui Putin pentru a răspunde rachetelor ucrainene ar putea include un test nuclear, spun experţii: „Ar fi o escaladare dramatică a conflictului”

Preşedintele rus Vladimir Putin a declarat joi că Occidentul va intra în conflict direct cu Rusia dacă va continua cu o astfel de acţiune (de a permite Kievului să folosească rachete în interiorul Rusiei - n.r.), despre care a spus că va modifica natura conflictului.

Ulrich Kuehn, expert în armament la Institutul pentru Cercetarea Păcii şi Politica de Securitate din Hamburg, a declarat pentru agenţia Reuters că nu este exclusă posibilitatea ca Putin să aleagă să testeze o armă nucleară, într-o încercare de a intimida Occidentul.

„Aceasta ar fi o escaladare dramatică a conflictului”, a spus el într-un interviu. „ Ideea este ce fel de săgeţi mai are Putin de aruncat dacă Occidentul continuă, în afară de utilizarea nucleară reală?”, a continuat expertul pentru sursa citată.

Recent, Rusia a anunţat că se află în curs de revizuire a doctrinei sale. Putin este presat de un influent adept al politicii externe să o facă mai flexibilă pentru a deschide uşa unui atac nuclear limitat asupra unei ţări NATO.

Printre opţiunile lui Putin de a răspunde se regăseşte şi posibilitatea de intensificare a acţiunilor „hibride”, cum ar fi sabotajul în Europa sau interferenţa în campania electorală din SUA, a spus Kuehn.

Rusia nu a mai efectuat un test cu arme nucleare din 1990, cu un an înainte de prăbuşirea Uniunii Sovietice, iar o explozie nucleară ar semnala începutul unei ere mai periculoase.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici