- Home
- Externe
- (03.03.2023, 16:01)
- Mihaela Ionita
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Ora de vară ar putea deveni permanentă în SUA, dacă demersul Congresului va avea succes
- Americanii s-ar putea bucura de ora de vară pe tot parcursul anului dacă eforturile de a adopta Sunshine Protection Act vor avea succes, după ce anul trecut au fost blocate.
- Marco Rubio vrea să scape de ceea ce el numeşte "practica învechită" de a schimba ceasurile de două ori pe an.
Urmărește
539 afișări
Ora de vară ar putea deveni permanentă în SUA, dacă demersul Congresului va avea succes
Ora de vară ar putea deveni permanentă în SUA dacă un senator din Florida va reuşi să obţină ceea ce doreşte.
El a reintrodus un proiect de lege numit "Sunshine Protection Act", care a trecut de Senat anul trecut fără opoziţie, dar care s-a blocat când a ajuns în Camera Reprezentanţilor.
„Acest ritual de schimbare a orei de două ori pe an este stupid", a spus el într-o declaraţie. „Blocarea ceasului are un sprijin bipartizan şi popular copleşitor. În acest Congres, sper că vom reuşi în sfârşit să facem acest lucru".
Proiectul de lege ar însemna că ora de vară, care începe în martie şi se termină în noiembrie în SUA, ar deveni permanentă pe tot parcursul anului, potrivit SkyNews.
Reprezentantul Vern Buchanan, care a introdus o legislaţie însoţitoare, a declarat că există "beneficii economice şi de sănătate enorme pentru a face ca ora de vară să devină permanentă".
Este timpul să nu mai jucăm cu ceasurile?
„Legislatorii din Florida au votat deja pentru a face ca ora de vară să devină permanentă în statul meu natal, iar Congresul ar trebui să adopte Legea privind protecţia soarelui pentru a trece Florida şi restul ţării la ora de vară pe tot parcursul anului", a adăugat el.
Senatorul din Oklahoma James Lankford, co-sponsor al proiectului de lege, a declarat că "a trecut timpul să ducem acest proiect de lege pe biroul preşedintelui, astfel încât să putem elimina din viaţa noastră stresul, durerile de cap şi enervanta resetare de două ori pe an a ceasurilor".
Tina Smith, senator de Minnesota, a declarat că schimbarea ceasurilor este un "exerciţiu inutil care ne răpeşte orele de lumină în timpul celei mai întunecate perioade a anului".
Statele Unite au adoptat pentru prima dată ora de vară în 1918 pentru a economisi energie în timpul Primului Război Mondial, dar a devenit oficial lege abia în 1966, în cadrul Uniform Time Act.
Marea Britanie a introdus, de asemenea, ora de vară în timpul războiului, 1916 a fost primul an în care a fost introdusă ora de vară britanică (BST).
BST a devenit permanent în 1968, în cadrul unui experiment care a durat trei ani.
Unul dintre principalele argumente în favoarea schimbării ceasurilor este că dimineţile mai uşoare din timpul iernii înseamnă că mai puţini copii sunt ucişi în accidente de circulaţie în drum spre şcoală. În timpul experimentului, numărul de accidente a crescut considerabil.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Pe 22 decembrie Revoluția ajungea la București. Ce evenimente au marcat noaptea din 21 spre 22 decembrie
-
Ucraina a executat primul asalt fără militari, doar cu drone terestre şi aeriene
-
22 decembrie 1989 - ziua fugii cu elicopterul a soţilor Ceauşescu
-
Prima prelevare de organe la Spitalul Grigore Alexandrescu de la o tânără aflată în moarte cerebrală
Citește pe alephnews.ro: Klaus Iohannis convoacă partidele la consultări pentru formarea Guvernului. Se decid șefii de la Senat și Camera Deputaților
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Suspectul atacului de la Târgul de Crăciun din Magdeburg, Germania a fost arestat preventiv. Patru femei și un băiat au decedat iar peste 200 de persoane au fost rănite
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe