Ora Pământului 2020. GALERIE FOTO. Cum au arătat oraşele lumii întunecate şi pustii

Oameni din peste 180 de ţări şi teritorii, inclusiv din România, au stins simbolic lumina sâmbătă, de la 20.30, timp de o oră. Earth Hour - Ora Pământului este cel mai mare eveniment dedicat mediului din toate timpurile.

Urmărește
1640 afișări
Imaginea articolului Ora Pământului 2020. GALERIE FOTO. Cum au arătat oraşele lumii întunecate şi pustii

Ora Pământului 2020. GALERIE FOTO. Cum au arătat oraşele lumii întunecate şi pustii

 
Peste 180 de ţări şi teritorii s-au reunit sâmbătă seară pentru a atrage atenţia asupra schimbărilor climatice şi pierderii biodiversităţii, dar şi pentru a inspira oameni, comunităţi, companii, guverne să acţioneze pentru a stopa declinul.
 
Marile oraşe ale lumii au stins luminile timp de o oră, iar rezultatul a fost unul spectaculos şi pentru că acestea erau pustii, din cauza epidemiei de coronavirus. Printre oraşele care au stins luminile se numără: Budapesta, Berlin, Moscova, San Francisco şi multe altele.

Cum a apărut Ora Pământului

Evenimentul Ora Pământului (Earth Hour) a fost organizat pentru prima dată de World Wide Fund - Australia în Sydney, pe 31 martie 2007, fiind brand înregistrat de organizaţia WWF la nivel global. Peste 2,2 milioane de oameni şi 2.000 de sedii de companii din Sydney au stins luminile pentru o oră în acea seară, ca semn al conştientizării problemei schimbărilor climatice. Implicarea oamenilor de pe tot globul a făcut în doar câţiva ani ca Earth Hour să devină cel mai mare eveniment de mediu din istorie, potrivit WWF.
 
Evenimentul Earth Hour este marcat de fiecare dată în ultima sâmbătă din luna martie, care este foarte aproape de echinocţiu, astfel încât toate oraşele au parte de întuneric în intervalul 20.30 - 21.30.
 
Mesajul este acelaşi, peste tot: problemele cauzate de schimbările climatice şi de extraconsum sunt atât de grave, actuale şi complexe, încât este nevoie urgentă de acţiune, la nivel global. Iar vocea comună a miliarde de oameni de pe tot globul ajunge chiar şi la cele mai înalte foruri ale decidenţilor.
 
Din 2011, Earth Hour a intrat în etapa "Mai mult decât o oră pentru planetă (Beyond the Hour)", în care oamenii de pretutindeni sunt îndemnaţi nu numai să stingă lumina pentru o oră, ci să se angajeze în acţiuni de mediu în fiecare zi şi să-şi schimbe comportamentul pentru a avea un impact mai mic asupra naturii.
 
În România, Earth Hour se sărbătoreşte din anul 2009, fiind parte astfel din comunitatea globală de peste două miliarde de oameni.
 
Anul acesta, pentru prima dată în istoria mişcării, însă, toate evenimentele vor avea loc exclusiv online.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici