Orban le-a scris liderilor UE: Trump va acţiona ca intermediar de pace între Rusia şi Ucraina

Candidatul republican Donald Trump este gata să acţioneze „imediat” ca intermediar de pace în războiul dintre Rusia şi Ucraina, dacă va fi ales în noiembrie, a declarat premierul ungar Viktor Orban într-o scrisoare adresată liderilor UE.

Urmărește
371 afișări
Imaginea articolului Orban le-a scris liderilor UE: Trump va acţiona ca intermediar de pace între Rusia şi Ucraina

Orban le-a scris liderilor UE: Trump va acţiona ca intermediar de pace între Rusia şi Ucraina

Scrisoarea, adresată preşedintelui Consiliului European Charles Michel şi împărtăşită tuturor liderilor UE, a fost redactată după ce Orban a purtat discuţii cu Trump, precum şi cu liderii Ucrainei, Rusiei şi Chinei.

„Pot (...) să afirm cu siguranţă că, la scurt timp după victoria sa electorală, el nu va aştepta până la inaugurarea noului mandat, va fi gata să acţioneze imediat ca agent de pace. Are planuri detaliate şi bine întemeiate în acest sens", a scris Orban, potrivit Reuters.

Liderul naţionalist Viktor Orban, un susţinător al lui Trump, a efectuat vizitele surpriză în ultimele două săptămâni într-o aşa numită „misiune de pace”. Vizitele au avut loc după ce Ungaria a preluat preşedinţia rotativă a UE şi au înfuriat pe liderii UE care nu au fost informaţi despre demers.

În scrisoare, Orban a spus că preşedintele american Joe Biden „face eforturi imense” pentru a rămâne în cursa electorală şi a sugerat că „nu este capabil să modifice politica actuală pro-război a SUA”.

Orban a criticat frecvent sprijinul militar european pentru Ucraina.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici