- Home
- Externe
- HUNTSVILLE, (07.05.2015, 15:38)
- Florin Badescu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Oscar Holderer, unul dintre creatorii primei rachete spaţiale americane, a murit
Oscar Holderer, cel mai longeviv membru din echipa de savanţi germani care a creat pentru Statele Unite, după Al Doilea Război Mondial, prima rachetă spaţială ce a transportat astronauţi americani pe Lună, a murit la vârsta de 95 de ani, în statul Alabama.
Urmărește
507 afișări
Oscar Holderer, unul dintre creatorii primei rachete spaţiale americane, a murit (Imagine: Captura)
Savantul american, născut în Germania pe 4 noiembrie 1919, a suferit un accident vascular cerebral săptămâna trecută şi nu s-a mai recuperat de pe urma acestuia, a precizat fiul său, Michael Holderer, informează bbc.com.
Oscar Holderer a fost unul dintre cei 120 de ingineri germani care s-au mutat în Statele Unite după cel de-Al Doilea Război Mondial, aducând cu ei în această ţară tehnologia utilizată de Germania nazistă la fabricarea V2, prima rachetă balistică din lume cu rază lungă de acţiune.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Marcel Ciolacu rămâne Premierul României
-
Cum a ajuns Crin Antonescu să fie candidatul comun al partidelor proeuropene la Preşedinţie
-
Crin Antonescu, despre eventuala preluare de către Bolojan a preşedinţiei interimare: Nu ar fi rău
-
Germania investighează breşele de securitate după tragedia de vineri
Savanţii germani au jucat un rol esenţial în procesul de construire a rachetei Saturn V care a fost utilizată în celebrul program spaţial Apollo, în cadrul căruia primii oameni au ajuns pe Lună, în 1969.
Echipa germană, coordonată de Wernher von Braun, a participat la proiectul "Operation Paperclip", conceput pentru a transfera în Statele Unite tehnologiile utilizate de Germania la fabricarea rachetelor V2 şi a altor rachete.
Iniţial, inginerii germani s-au instalat într-o bază aflată în White Sands, în statul New Mexico, dar s-au mutat, în anul 1950, în Redstone Arsenal, în statul Alabama, unde au folosit rigle logaritmice şi primele versiuni din lume ale computerelor moderne pentru a construi racheta Saturn V.
Michael Holderer spune că tatăl său a realizat designul pentru tunelul aerodinamic folosit la construirea rachetei Saturn şi a coordonat proiectul de construire a Centrului pentru zboruri spaţiale Marshall, operat de NASA.
Ed Buckbee, istoric al explorării spaţiale şi fost agent de presă al NASA, spune că Oscar Holderer a fost ultimul membru supravieţuitor din acel grup de ingineri germani care au venit în Statele Unite imediat după încheierea celui de-Al Doilea Război Mondial.
Oscar Holderer a devenit cetăţean american în anul 1955. După ce s-a pensionat, în 1974, a construit pentru NASA diverse dispozitive de testare şi antrenament care sunt folosite şi în zilele noastre la US Space and Rocket Center din oraşul Huntsville.
Saturn V a rămas până în prezent singura rachetă spaţială capabilă să transporte astronauţi în spaţiu dincolo de orbita joasă a Terrei.
Citește pe alephnews.ro: Ciprian Șerban, de la PSD, este șeful Camerei Deputaților. Ilie Bolojan, de la PNL, a fost votat Președinte al Senatului
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
El este Alexandru, tânărul de 26 de ani mort în accident, fără să aibă vreo vină! Iubita lui e în stare gravă
CANCAN.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe