- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Oxfam: Numărul catastrofelor naturale datorate schimbărilor climaterice, în creştere
Numărul catastrofelor naturale legate de schimbările climaterice a crescut de patru ori în ultimii 20 de ani, potrivit unui raport al organizaţiei umanitare britanice Oxfam, publicat duminică, şi care apreciază că lumea trebuie să fie pregătită pentru a face faţă unor noi calamităţi.
Oxfam: Numărul catastrofelor naturale datorate schimbărilor climaterice, în creştere
Numărul acestor catastrofe, care afectează cel mai mult populaţiile sărace de pe planetă, a crescut de la 120 de an, în medie, la începutul anilor '80, la circa 500 pe an, la ora actuală, potrivit Oxfam.
Numărul victimelor acestor dezastre a crescut şi el cu 68 la sută, de la 174 de milioane pe an, între 1985 şi 1994, la 254 de milioane pe an, între 1995 - 2004. De la începutul anului, numai inundaţiile din Asia au afectat 248 de milioane de persoane, a constatat organizaţia neguvernamentală.
ULTIMELE ȘTIRI
-
România se alătură pe deplin spațiului Schengen începând cu ianuarie 2025
-
Ciucă: Al doilea zbor privat plătit de Nordis pentru Ciolacu, acum la Madrid. Menţin apelul să se retragă
-
Alegeri prezidenţiale 2024. Ce arată cele mai recente sondaje publicate. Cine ar putea intra în turul doi
-
Bucureştenii decid viitorul oraşului: Referendum crucial în aceeaşi zi cu alegerile prezidenţiale. Iată ce trebuie să ştii
Numărul inundaţiilor a crescut de şase ori începând din 1980, în timp ce numărul cutremurelor sau erupţiilor vulcanice a rămas relativ stabil.
Catastrofele de anul acesta "urmează un model de dereglări climaterice mai frecvente, mai neregulate, mai imprevizibile şi mai extreme, care afectează tot mai multe persoane", subliniază Barbara Stocking, directorul Oxfam.
Organizaţia îşi exprimă îngrijorarea cu privire la tendinţa de înmulţire a dezastrelor de dimensiuni mai mici decât marea foamete din Africa, din anii '80, taifunul din Bangladesh, din 1991, sau valul seismic din Asia, şi care se bucură de mai puţină atenţie din partea ţărilor dezvoltate.
"Ţările bogate au tendinţa de a acorda prioritate ajutoarelor în cazurile de urgenţă cele mai mediatizate şi ţărilor care corespund priorităţilor lor în materie de politică externă", precizează organizaţia.
Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
PROSPORT.RO
CANCAN.RO
GANDUL.RO