Pagerele care au explodat în Liban au fost produse în Europa

  • Pagerele care au explodat în Liban au fost produse în Europa sub licenţă, susţine fondatorul unei companii din Taiwan.
  • Iniţial s-a vehiculat informaţia că aparatele au fost produse în Taiwan.
  • Mii de pagere au explodat marţi omorând sau rănind numeroşi militanţi Hezbollah.
Urmărește
6803 afișări
Imaginea articolului Pagerele care au explodat în Liban au fost produse în Europa

Pagerele care au explodat în Liban au fost produse în Europa

Hsu Ching-Kuang, fondatorul companiei Gold Apollo cu sediul în Taiwan, a spus că pagerele care au explodat în Liban au fost făcute sub licenţă în Europa, folosind numele companiei asiatice.

Hsu Ching-Kuang le-a spus reporterilor că firma europeană a avut dreptul de a-i folosi numele, potrivit Sky News.

Anterior, două surse din domeniul securităţii au declarat pentru Reuters că agenţia de spionaj Mossad din Israel a pus o cantitate mică de exploziv în interiorul a 5.000 de pagere comandate de Hezbollah. Una dintre surse a susţinut că dispozitivele au fost modificate de serviciul de spionaj al Israelului „la nivel de producţie”.

Luptătorii Hezbollah folosesc multe pagere cu o tehnică rudimentară pentru a încerca să evite monitorizarea israeliană. Pagerele din buzunare au sunat şi apoi au explodat, au relatat martorii. Incidentul fără precedent a avut loc marţi în mai multe regiuni din Liban. Şefii grupării le-au cerut tuturor celor care au astfel de aparate să le arunce.

Aparatele au explodat marţi începând cu ora locală 15.30. Incidentul a ţinut zeci de minute.

Armata israeliană nu a comentat incidentul de marţi.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici