Nafissatou Diallo, în vârstă de 33 de ani: o cameristă originară din Guineea, imigrată în Statele Unite la sfârşitul anilor ’90, care lucra la Hotelul Sofitel, unde afirmă că Dominique Strauss-Kahn a agresat-o sexual pe 14 mai 2011.
Văduvă, ea locuia la vremea respectivă în Bronx doar cu fiica sa, în vârstă de 15 ani. Nu a mai fost văzută în public din august 2011. La începutul scandalului, Hotelul Sofitel a prezentat-o drept o angajată model. Procurorul din cadrul procedurii penale a denunţat minciuni repetate din partea acesteia.
Nu a explicat niciodată cu precizie ce s-a petrecut în apartamentul din Hotelul Sofitel, dar a declarat că a fost vorba despre un raport sexual neplătit, fără violenţă şi fără constrângere.
Este inculpat, în Franţa, într-un caz cunoscut sub numele de Carlton.
Judecătorul Douglas McKeon, în vârstă de 64 de ani: ales în 1989 în cadrul Curţii Supreme din Bronx, reales neîntrerupt de atunci şi până în prezent. El a devenit administrator al cazurilor civile, în 2011. Un democrat, judecătorului îi place să sublinieze că s-a născut în Bronx şi că locuieşte în continuare aici. Tatăl său a lucrat ca aprod în acelaşi tribunal. Judecătorul McKeon s-a specializat în cazuri legate de erori medicale.
Kenneth Thompson, în vârstă de 46 de ani: unul dintre avocaţii lui Nafissatou Diallo, alături de partenerul său Douglas Wigdor. Fost procuror, el a devenit cunoscut, după cazul Abner Louima, un haitian torturat şi violat de poliţişti newyorkezi în 1997, prin contribuţia pe care a avut-o la condamnarea acestora.
A ajuns rapid să aibă relaţii tensionate cu procurorul procedurii penale. În schimb, el a fost discret în cadrul procedurii civile. A anunţat recent că intenţionează să candideze în alegerile pentru postul de procuror federal din Brooklyn.
Ocupându-se frecvent de dosare importante, el l-a apărat în anii ’90 pe şeful de cabinet al preşedintelui Bill Clinton în cazul cunoscut sub numele „Whitewater” şi pe fostul preşedinte al Comitetului Olimpic de la Salt Lake City, în anii 2000.