Papa Benedict cere comunităţii internaţionale să-şi intensifice eforturile de pace în Orientul Mijlociu
Papa Benedict al XVI-lea a lansat duminică în Cipru un apel la pace în Orientul Mijlociu, cerând comunităţii internaţionale să facă un "efort urgent şi concertat pentru a rezolva tensiunile" din regiune, astfel ca ele să nu degenereze în "mari tragedii".
Papa Benedict cere comunităţii internaţionale să-şi intensifice eforturile de pace în Orientul Mijlociu (Imagine: Mediafax Foto/AFP)
"Îmi reiterez apelul personal în favoarea unui efort internaţional, urgent şi concertat, pentru a rezolva tensiunile actuale din Orientul Mijlociu, în special în Teritoriile Sfinte, înainte ca astfel de conflicte să ducă la tragedii şi mai mari", a declarat Papa Benedict al XVI-lea în timpul unei slujbe celebrate la un centru sportiv din Nicosia, în contextul în care tensiunea din regiune a crescut după atacul israelian împotriva unei flotile umanitare propalestiniene, soldat cu nouă morţi luni.
Papa a adus de asemenea un omagiu liderului Bisericii Catolice din Turcia, monseniorul Luigi Padovese, ucis joi cu mai multe lovituri de cuţit de şoferul său în Turcia, o tragedie care "nu va umbri dialogul" cu islamul, aşa cum afirmase el vineri.
Înainte de a remite oficial documentul de lucru al sinodului pentru Orientul Mijlociu programat în octombrie la Vatican organizatorilor reuniunii, Papa a mai declarat că "se roagă" pentru ca lucrările acestei reuniuni să ajute la "concentrarea atenţiei comunităţii internaţionale asupra situaţiei creştinilor din Orientul Mijlociu care suferă pentru credinţa lor, pentru a se găsi soluţii corecte şi durabile la conflictele care cauzează atâtea provocări".
Subliniind de asemenea "marile încercări" îndurate de creştinii din regiune şi "rolul lor inestimabil", Benedict al XVI-lea şi-a exprimat speranţa ca "drepturile lor să fie din ce în ce mai respectate, inclusiv dreptul la libertatea de cult şi religioasă" şi ca ei să "nu mai sufere niciodată de pe urma nici unui fel de discriminare".
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Democrativa PSD-PNL s-a degradat în ultimul hal! Deciziile importante ale României vor fi votate de UDMR
-
Coreea de Sud va discuta cu Kievul despre transferul soldaţilor nord-coreeni capturaţi
-
Liderul Transnistriei vizitează Moscova în contextul crizei energetice
-
Premierul Franţei: Trebuie să rămânem fermi în faţa „noii dezordini mondiale” întruchipate de Musk
Sinodul este "o ocazie pentru a pune în evidenţă valoare importantă a prezenţei şi mărturiei creştine în cărţile Bibliei, nu doar pentru comunitatea creştină la scară mondială, ci şi pentru vecinii şi concetăţenii voştri", a mai spus Bendict al XVI-lea.
"Doriţi să trăiţi în pace şi armonie cu vecinii voştri evrei şi musulmani. Deseori, voi acţionaţi ca artizani ai păcii în procesul dificil de conciliere", a mai subliniat Benedict al XVI-lea, care a dorit să îi "încurajeze" pe aceşti credincioşi care locuiesc "în ţara unde credinţa s-a născut şi s-a dezvoltat".
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
GANDUL.RO
ŞTIRILE ZILEI
-
ieri, 22:46
LIVE TEXT Războiul din Ucraina, ziua 1056. Coreea de Sud va discuta cu Kievul despre transferul soldaţilor nord-coreeni capturaţi / NATO lansează o operaţiune navală pentru protejarea infrastructurii din Marea Baltică / Un nou atac cu dronă a avariat o instalaţie industrială din regiunea Saratov din Rusia
-
ieri, 22:42
Tudorel Toader: Eu cred că ar trebui să poată candida Călin Georgescu