Papa Benedict doreşte armonizarea relaţiilor între comunităţile religioase din România

Papa Benedict al XVI-lea consideră că România a început un proces de reconstrucţie după eliberarea de sub "jugul totalitar", subliniind, la primirea noului ambasador român la Vatican, că este nevoie de armonizarea relaţiilor între diferitele comunităţi religioase.

Urmărește
25 afișări
Imaginea articolului Papa Benedict doreşte armonizarea relaţiilor între comunităţile religioase din România

Papa Benedict doreşte armonizarea relaţiilor între comunităţile religioase din România (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Papa Benedict s-a întâlnit joi cu noul ambasador al României la Vatican, Bogdan Tătaru-Cazaban.

"În urmă cu 20 de ani, România a decis să scrie o nouă pagină de istorie, dar există în continuare răni profunde lăsate de jugul ideologiei totalitare. A început astfel un proces de reconstrucţie şi vindecare, o etapă importantă fiind aderarea la Uniunea Europeană", a declarat Papa Benedict, subliniind că, acum, România trebuie să facă faţă unei alterări a valorilor autentice şi trebuie să înveţe să utilizeze bine libertatea.

Familia şi educaţia sunt "elementele de pornire pentru combaterea sărăciei şi pentru a contribui la respectarea fiecărei persoane, a minorităţilor şi vieţii", continuă Suveranul Pontif, citat de agenţia ANSA.

"Familia trebuie să fie pe primul loc şi trebuie promovat un sistem educativ adecvat. Pentru remedierea nedreptăţilor moştenite din trecut de comunităţile religioase, este necesar un dialog autentic între stat şi liderii diferitelor comunităţi religioase şi este nevoie de armonizarea relaţiilor între diferitele comunităţi religioase din România", subliniază şeful Bisericii Catolice, potrivit site-ului Affaritaliani.it.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici