- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Papa Benedict: Holocaustul "să nu fie niciodată negat, discreditat sau uitat" - GALERIE FOTO şi VIDEO
Papa Benedict al XVI-lea a cerut luni ca suferinţa victimelor Holocaustului "să nu fie niciodată negată, discreditată sau uitată", la memorialul Yad Vashem ridicat în Ierusalim în memoria celor şase milioane de evrei exterminaţi de nazişti.
Preşedintele israelian l-a salutat pe Papa Benedict în limba latină
ULTIMELE ȘTIRI
-
După anularea alegerilor și suspendarea dreptului TĂU la vot, mai crezi în statul român democratic? VOTEAZĂ AICI / SONDAJ Aleph News – Mediafax – Ziarul Financiar
-
Ciolacu: Luni e o zi bună să votăm guvernul format din PNL, USR, UDMR
-
„Va pierde o treime din teritoriul său”. Premierul slovac Fico afirmă că Ucraina nu va fi invitată să adere la NATO
-
Răsturnare de situaţie! PSD se retrage din negocierile de coaliţie. Ciolacu: Vom vota un guvern minoritar de dreapta
"Fie ca numele acestor victime să nu piară niciodată! Fie ca suferinţa lor să nu fie niciodată negată, discreditată sau uitată! Şi fie ca toţi oamenii de bunăcredinţă să îndepărteze din sufletul omenesc tot ceea ce duce la asemenea tragedii!", a afirmat Papa, de origine germană, în Cripta Amintirii, unde a alimentat flacăra eternă.
Încă de la sosirea sa în Israel, la prânz, Papa Benedict al XVI-lea a denunţat Holocaustul şi şi-a exprimat dorinţa ca "umanitatea să nu mai fie niciodată martora unei crime de o asemenea amploare".
"Pledez, împreună cu toţi cei responsabili, pentru o examinare a fiecărei căi posibile către o rezolvare justă a dificultăţilor considerabile, astfel încât cele două popoare să poată trăi în pace fiecare în ţara lui, în graniţe sigure şi recunoscute la nivel internaţional", a declarat Suveranul Pontif, în timpul unei ceremonii de primire la aeroportul Ben Gurion, în apropiere de Tel-Aviv.
"Este prea evident că, de decenii, pacea a lipsit, în mod tragic, locuitorilor acestei Ţări Sfinte. Ochii lumii s-au întors către popoarele acestei regiuni, în timp ce ele fac eforturi să găsească o soluţie justă şi durabilă la conflictele care au cauzat atât de multe suferinţe", a adăugat el.
"Vin, ca mulţi alţii înaintea mea, să mă rog la aceste locuri sfinte, să mă rog în special pentru pace, pacea aici în Ţara Sfântă şi pacea în lume", a continuat el.
El a denunţat de asemenea antisemitismul care "continuă să îşi dezvăluie faţa dezgustătoare în mai multe părţi ale lumii. Este total inacceptabil", a spus el.
"Poporul evreu a trecut în mod tragic prin experienţa unor teribile consecinţe ale unor ideologii care neagă demnitatea fundamentală a oricărei persoane umane. Este just şi oportun ca, în timpul şederii mele în Israel, să pot avea posibilitatea să onorez memoria celor şase milioane de evrei, victime ale Holocaustului, şi să mă rog ca umanitatea să nu mai fie niciodată martorul unei crime de o asemenea amploare", a adăugat Benedict al XVI-lea, care a sosit din Iordania.
Papa a fost primit, la coborârea din avion, printre alţii, de cele mai înalte autorităţi ale statului evreu, în frunte cu preşedintele Shimon Peres şi premierul Benjamin Netanyahu.
Peres l-a întâmpinat prin cuvinte de salut în limba latină.
"Ave Benedicte, princeps fidelium qui hodie terram sanctam visitas" ("Salut, credinciosului printre credincioşi care începe astăzi o vizită în Ţara Sfântă"), a spus Peres.
"În numele statului Israel, vă întâmpin la sosirea dumneavoastră cu o binecuvântare: pace", a afirmat apoi, în limba engleză, Peres.
"Consider vizita dumneavoastră aici, în Ţara Sfântă, ca o misiune spirituală de cea mai mare importanţă: o misiune de pace. O misiune care constă în semănarea seminţelor toleranţei şi eradicarea celor ale fanatismului", a continuat şeful statului evreu.
"Respect poziţiile exprimate de dumneavoastră şi acţiunea pentru a pune capăt violenţei şi duşmăniei în lume şi sunt convins că dialogul dintre iudaism şi creştinism va continua în spiritul Profeţilor", a mai spus el.
El a subliniat că Israelul a ajuns deja la pace cu Egiptul şi Iordania şi a început negocieri "în vederea păcii cu palestinienii şi chiar o pace regională globală".
Benedict al XVI-lea va petrece cinci zile în Israel şi în Cisiordania. Vizita, sub supravegherea strictă a poliţiei, se derulează de asemenea pe fondul unor polemici şi tensiuni între Papă şi Israel, în urma ridicării excomunicării, la sfârşitul lunii ianuarie, a episcopului Richard Williamson, care a negat Holocaustul.
Statul evreu se opune şi beatificării, dorite de Benedict al XVI-lea, a lui Pius al XII-lea, acuzat de evrei că nu şi-a făcut auzită vocea în timpul genocidului nazist.
Papa va merge la Ierusalim la Zidul Plângerilor, la monumentul Holocaustului Yad Vashem şi pe esplanada Moscheilor.
El va petrece de asemenea o zi în teritoriile palestiniene, la Bethleem, unde se va reculege în Biserica Naşterii Domnului şi va vizita tabăra de refugiaţi vecină de la Aida.
Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
GANDUL.RO