Papa Francisc soseşte în Timorul de Est: slujbă oficiată de Suveranul Pontif în faţa a jumătate din ţară

  • Papa Francisc a sosit în Timorul de Est pentru o vizită de trei zile.
  • Vizita include o slujbă la care se aşteaptă participarea a peste jumătate din populaţia ţării.
Urmărește
690 afișări
Imaginea articolului Papa Francisc soseşte în Timorul de Est: slujbă oficiată de Suveranul Pontif în faţa a jumătate din ţară

Luni, Papa Francisc a sosit în Timorul de Est, ţară predominant catolică din Asia de Sud-Est, pentru o vizită de trei zile, scrie Reuters.

Vizita va include o slujbă în aer liber, unde organizatorii aşteaptă participarea a mai bine de jumătate din populaţia de 1,3 milioane de locuitori.

La 87 de ani, pontiful se află în mijlocul unui turneu de 12 zile, care include vizite în patru ţări din Asia de Sud-Est şi Oceania, aceasta fiind cea mai lungă călătorie a sa peste hotare.

Papa Francisc a sosit în capitala Dili, unde a fost întâmpinat de preşedintele Jose Manuel Ramos-Horta şi de un grup de copii îmbrăcaţi în costume tradiţionale. Aceştia i-au oferit flori şi un tais, o eşarfă ceremonială tradiţională.

Timorul de Est, situat la nord de Australia, şi-a câştigat independenţa faţă de Indonezia în 2002. Aceasta este a doua vizită papală în ţară, după cea a Papei Ioan Paul al II-lea, din 1989.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici