Papa Francisc vrea ca nişte creştini "revoluţionari" să îşi asume riscuri. Cum îi critică Suveranul Pontif pe "creştinii descurajaţi"

Papa Francisc şi-a exprimat dorinţa luni seara, într-una dintre cele mai radicale predici pe care le-a susţinut vreodată, ca nişte creştini "revoluţionari" să propage Evanghelia prin "mărturia" lor.

Urmărește
2431 afișări
Imaginea articolului Papa Francisc vrea ca nişte creştini "revoluţionari" să îşi asume riscuri. Cum îi critică Suveranul Pontif pe "creştinii descurajaţi"

Papa Francisc vrea ca nişte creştini "revoluţionari" să îşi asume riscuri. Cum îi critică Suveranul Pontif pe "creştinii descurajaţi" (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Astăzi, un creştin, dacă nu este revoluţionar, nu este creştin!", le-a spus Papa argentinian miilor de participanţi la Congresul ecleziastic al diocezei din Roma.

Într-o intervenţie dură, Papa a denunţat comunităţile creştine "închise".

În marea Sală Paul al VI-lea de la Vatican, Papa Francisc a predicat timp de o jumătate de oră, în picioare, uneori pe un ton grav, uneori glumind.

"Nu înţeleg comunităţile creştine care sunt închise", a spus Papa, după care a exclamat "În Evanghelie, este frumos pasajul care ne povesteşte că ciobanul se întoarce şi vede că îi lipseşte una dintre cele 99 de oi şi pleacă săo caute... Fraţi şi surori, dar noi nu avem doar una, ne lipsesc 99!".

"Trebuie să cerem Domnului generozitatea, curajul şi răbdarea pentru a ieşi şi propovădui Evanghelia", a continuat Papa, recunoscând că acest lucru este "dificil".

"Este mai uşor să stăm acasă cu singura noastră oaie, să o periem şi să o mângâiem, însă de la noi preoţii şi de la toţi creştinii Domnul vrea să fim pastori, ci nu perietori de oi".

"Au existat mulţi revoluţionari în istorie, însă niciunul nu a avut forţa revoluţiei aduse de Isus, o revoluţie (...) care schimbă în profunzime inima omului", a mai spus Papa în sala plină de oameni entuziasmaţi. "În istorie, revoluţiile au schimbat sistemele politice, economice, însă niciuna nu a schimbat cu adevărat inima omului", a subliniat el, după care a spus că "adevărata revoluţie, cea care transformă complet viaţa", a fost "înfăptuită " de Isus.

Citându-l pe predecesorul său, Benedict al XVI-lea, Papa Francisc a asigurat că această revoluţie este "cea mai mare mutaţie din istoria umanităţii".

În timpul acestei lungi improvizaţii, Papa i-a criticat de asemenea pe "creştinii descurajaţi", despre care "ne întrebăm dacă cred în Hristos sau în zeiţa plângerilor". Asigurând că "lumea nu este mai rea decât în urmă cu cinci secole", Pontiful i-a ironizat pe cei care se plâng de tinerii din ziua de azi.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici