VIDEO Parada de Aur a Faraonilor. Cele 22 de mumiii regale ale Egiptului, în procesiune prin capitala Cairo

  • Mii de egipteni s-au adunat pentru a asista la o procesiune istorică a mumiilor vechilor conducători ai ţării.
  • Spectacolul prezintă 22 de mumii, 18 regi şi patru regine.
  • Mumiile sunt transporate de la Muzeul Egiptean neoclasic din Cairo, unde au fost adăpostite mai bine de un secol, la Muzeul Naţional al Civilizaţiei Egiptene, pe un traseu de 5 kilometri.
Urmărește
3554 afișări
Imaginea articolului VIDEO Parada de Aur a Faraonilor. Cele  22 de mumiii regale ale Egiptului, în procesiune prin capitala Cairo

Foto: Profimedia

Mii de egipteni s-au adunat pentru a asista la o procesiune istorică a mumiilor vechilor conducători ai ţării, care vor traversa capitala Cairo, relatează BBC.
 
Spectacolul care a costat milioane de dolari prezintă 22 de mumii - 18 regi şi patru regine - transportate de la Muzeul Egiptean neoclasic din Cairo, unde au fost adăpostite mai bine de un secol, la Muzeul Naţional al Civilizaţiei Egiptene, pe un traseu de 5 kilometri, în ceea ce se numeşte ”Parada de Aur a Faraonilor.”
 
Mumiile sunt transportate cu fanfară, în ordinea cronologică a domniei lor, de la conducătorul dinastiei a XVII-a, Seqenenre Taa II, la Ramses IX, care a domnit în secolul al XII-lea î.Hr.
 
Egiptul a cunoscut o creştere accentuată a infecţiilor cu Covid-19 în urmă cu un an, dar după o scădere a numărului de cazuri şi decese, restricţiile pentru adunărilor în aer liber au fost ridicate.
 
Una dintre principalele atracţii ale evenimentului de sâmbătă este regele Ramses al II-lea, cel mai faimos faraon al Noului Regat, care a domnit 67 de ani şi este amintit pentru semnarea primului tratat de pace cunoscut.
 
O altă atracţie este Regina Hatshepsut sau Întâia dintre doamnele nobile. Ea a devenit conducătoare, chiar dacă pe vremea ei femeile nu puteau conduce ţara.
 
Fiecare mumie va fi transportată cu un car decorat în stil faraonic ce va purta numele respectivului rege. 
 
Mumiile au fost plasate în cutii speciale umplute cu azot pentru a fi protejate împotriva condiţiilor externe. ”Controlul temperaturii şi umidităţii va fi chiar mai bun decât în ​​vechiul muzeu,” a declarat Salima Ikram, profesor de egiptologie la Universitatea Americană din Cairo.
 
Mumiile au fost descoperite în 1881 şi 1898 în două depozite secrete din ruinele Tebei, capitala antică a Egiptului, Luxorul modern din Egiptul de Sus.
 
Cele 22 de mumii vor ramâne la Muzeul Naţional al Civilizaţiei Egiptene timp de 15 zile după paradă.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici