"Emiratul islamic îşi informează din nou toţi compatrioţii că nici o persoană nu ar trebui să participe la acest proces de înşelătorie orchestrat de americani. Trebuie dimpotrivă să-l boicoteze", declară talibanii.
"Toţi mujahedinii (combatanţi islamici, n.red.) trebuie să conducă operaţiunile lor împotriva inamicului, conform programului care le-a fost încredinţat, pentru a face să eşueze acest complot al duşmanilor islamului împotriva ţării", adaugă rebelii talibani.
Duminică, insurgenţii au distribuit pliante în sate din sudul ţării, ameninţând, pentru prima dată, să atace birourile electorale în ziua scrutinului.
Unul dintre purtătorii lor de cuvânt a precizat că această ameninţare viza toată ţara şi că talibanii urmau să-şi accelereze operaţiunile până joi.
"Dacă cineva este rănit de mujahedini pentru că a participat la alegeri, va fi vinovat el însuşi, pentru că mujahedinii l-au avertizat de numeroase ori", precizează ei.
"Cu excepţia a câteva mari oraşe şi a capitalelor anumitor provincii, (…) va fi imposibilă organizarea alegerilor", afirmă talibanii.
Aproximativ 17 milioane de alegători sunt chemaţi joi la urne, pentru cel de-al doilea scrutin prezidenţial din istoria ţării.
În aceeaşi zi vor avea loc alegeri provinciale care vizează desemnarea a 420 de consilieri ce vor lucra în consiliile din cele 34 de provincii.
Scrutinul, extrem de complicat de organizat la nivel logistic, va fi plasat sub o înaltă supraveghere, toate forţele de securitate afgane şi străine – 300.000 de persoane în total – fiind mobilizate joi.
Ajunşi la putere în 1996, talibanii au fost înlăturaţi de la putere la sfârşitul lui 2001 de o coaliţie internaţională condusă de Statele Unite.