- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Pare că restricţiile impuse de pandemie nu au reuşit să reducă încălzirea globală. Temperatura va scade cu 0,001 grade C
- În ultimele două luni un punct de vedere popular este că pandemia de coronavirus are si un aspect pozitiv, relatează Forbes.
- Multă lume consideră că restricţiile impuse vor contribui la lupta împotriva schimbărilor climatice.
- Totuşi noile date publicate sugerează că impactul pandemiei va fi mimim aspura scăderii vitezei cu care se schimbă clima.
Primele date disponibile în aprilie au arătat că măsurile luate de guverne în contextul pandemiei au dus la o scădere cu 27% a emisilor de carbon zilnice, o scădere cu 17 milioane de tone de CO2 pe zi în lume. Astfel emisile zilnice s-au întors la nivelul din 2006.
Dar în ciuda faptului că scăderea pare mare se dovedeşte foarte mică dacă o calculezi la cantitatea existentă deja în atmosferă şi la necesarul care trebui tăiat pentru a reducere schimbările climatice.
ULTIMELE ȘTIRI
-
BREAKING NEWS: Biden permite Ucrainei să atace Rusia cu rachete americane cu rază lungă ATACMS
-
Emmanuel Macron spune că atacurile asupra Ucrainei arată că Putin nu vrea pace
-
Războiul din Ucraina, ziua 998. Rusia lansează un atac masiv cu rachete şi drone asupra Ucrainei / Marş al opoziţiei ruse organizat la Berlin / Biden dă undă verde Ucrainei de a folosi rachete ATACMS în interiorul Rusiei
-
Presa germană: FDP voia să iasă din coaliţie cu două luni înainte de căderea Guvernului
Odată cu relaxare măsurilor se estimează că la finalul anului scădere va fi între 4 şi 7%. Astfel nici în condiţiile în care au existat importante restricţii nu se va ajunge la cifra de 7,6%. Acesta cifră anuală de scădere este considerată de ONU necesară pentru a evita o creştere catastofală de 1,5 grade până în 2050.
Climatologul Glen Pteres a punctat că schimbare climatică este o "problemă cumulativă" şi nu va fi schimbată de un "fenomen temporar". Restricţiile au părut că au durat o eternitate pentru noi, dar la nivelul climei au fost o clipă. Temperatura conform lui Glen Peters ar putea scădea cu doar 0,001 grade C în urma restricţilor impuse de pandemie
Studiul mai arată că un număr de 69 de ţări sunt responsabile pentru 97% din emisiile de CO2.
Climate change is a cumulative problem, it is the total CO₂ emissions over time that matters.
— Glen Peters (@Peters_Glen) May 12, 2020
A 5% reduction in CO₂ emissions with #COVID19 will mean cumulative CO₂ emissions are ~0.1% lower than otherwise.
The effect on global average temperature 0.001°C!(undetectable) pic.twitter.com/gAusAFjavM
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
CANCAN.RO
GANDUL.RO
ŞTIRILE ZILEI
-
ieri, 22:15
NEWS ALERT Joe Biden permite Ucrainei să folosească rachetele americane cu rază lungă de acţiune în interiorul Rusiei / Unde ar putea lovi Ucraina / Le Figaro: Undă verde pentru Ucraina şi din partea Franţei şi Marii Britanii
-
ieri, 22:09
Emmanuel Macron spune că atacurile asupra Ucrainei arată că Putin nu vrea pace