- Home
- Externe
- PARIS, (29.04.2015, 18:01)
- Valentin Vidu - Mediafax
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Parisul înfiinţează o structură pentru francezii din zonele controlate de SI care renunţă la jihad
Premierul francez Manuel Valls a anunţat miercuri înfiinţarea unui structuri care să se ocupe de aceia dintre cei 445 de cetăţeni şi rezidenţi francezi care se află în prezent în Siria şi în Irak pentru a lupta în zone aflate sub controlul grupării Statul Islamic (SI).
Urmărește
133 afișări
Parisul înfiinţează o structură pentru francezii din zonele controlate de SI care renunţă la jihad (Captură video)
"Până la sfârşitul anului", o structură îi va primi pe tinerii care au plecat să participe la jihad în Siria sau care se întorc din zone de conflict, a anunţat Valls, precizând că aceasta îi va prelua pe bărbaţii şi femeile care nu sunt vizaţi de proceduri judiciare, adică pe cei cărora nu le pot fi reproşate fapte penale pe care le-ar fi comis acolo unde s-au aflat, relatează Le Parisien online.
"De un an, mulţumită iniţiativelor noastre, aproape 1.900 de semnalmente au fost primite (de către Celula pentru prevenirea radicalizării), dintre care un sfert sunt ale unor minori şi - un fapt notabil şi adesea uitat - peste 40% ale unor femei tinere", a declarat premierul la finalul reuniunii internaţionale a magistraţilor din domeniul luptei împotriva terorismului, din 34 de ţări, care s-a desfăşurat la Paris începând de luni.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Le-am dat-o în vot! Tu ce faci?
-
Vîlceanu: PNL trebuie să-şi schimbe conducerea toată şi trebuie să plece de la guvernare imediat
-
Nicuşor Dan, uimit de rezultatul alegerilor: Vreau să înţeleg mecanismul
-
Lasconi: Promit că voi da totul pentru a mă ridica la aşteptările voastre
Potrivit unui bilanţ prezentat marţi de către Ministerul de Interne, numărul verde pentru semnalarea unor suspecţi de jihadism - 0.800.005.696 - a permis, în decurs de un an, înregistrarea a 1.864 de persoane radicalizate, adică peste jumătate dintre cele 3.786 de cazuri semnalate autorităţilor.
Platforma a constatat 231 de plecări în străinătate.
"Aceste persoane tinere care sunt semnalate urmează să fie puse sub urmărire. De asemenea, este necesar să învăţăm să detectăm mai bine semnele de dinaintea acestor rupturi. În cadrul planului de luptă împotriva radicalizării au fost formaţi 2.500 de funcţionari de la diverse ministere, pe tot teritoriul (francez)", a declarat şeful Guvernului, la zece zile după dejucarea întâmplătoare a unui atentat care viza una sau mai multe biserici de la Villejuif (Val-de-Marne).
Cu scopul de a "avansa şi explora noi piste", Manuel Valls a anunţat înfiinţarea acestei structuri menite "să se ocupe, pe bază de voluntariat, de tineri care se întorc din zonele de conflict şi nu fac (...) obiectul unor proceduri judiciare", care nu sunt plasaţi în detenţie la întoarcere ca suspecţi de terorism. Ei urmează să beneficieze de "un sprijin individualizat, asistenţă psihologică şi măsuri consolidate de încadrare".
Valls nu a precizat dacă această structură urmează să funcţioneze la fel ca centrul deschis în Danemarca în 2013 sau ca "celula de dezînrolare" înfiinţată în octombrie 2014 în Seine-Saint-Denis, cu patru luni înainte de atacurile de la Paris şi Montrouge, printr-un parteneriat între Prefectura de Poliţie a Parisului şi Ministerul de Interne, condusă de către Sonia Imloul, juristă şi doctor în psihologie. Acest loc, a cărui adresă este ţinută secretă, găzduieşte, de asemenea, membri de familie afectaţi de plecarea unui copil într-o zonă de război.
Premierul francez a anunţat că "1.605 francezi sau rezidenţi în Franţa sunt înregistraţi în prezent pentru implicare în filiere teroriste", "Între ei estimăm că 445 se află, în prezent, în Siria, iar 99 au fost ucişi acolo", a adăugat el.
Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.
Citește pe alephnews.ro: Cine este Călin Georgescu? Portretul făcut de Reuters pentru candidatul la alegerile din România: „Un critic NATO. Poziție pro-rusă”
Citește pe www.zf.ro: Cine este Cristela Georgescu, soţia lui Călin Georgescu, cel care a provocat un tsunami fără precedent în lumea electorală. Ea este fost bancher la Citibank, o bancă globală, iar acum oferă cursuri de nutriţie
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Citește și: Susţinători ai grupării Stat Islamic au publicat online fotografii ameninţătoare realizate la Roma - FOTO
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Cine este Cristela Georgescu, soţia lui Călin Georgescu, cel care a provocat un tsunami fără precedent în lumea electorală. Ea este fost bancher la Citibank, o bancă globală, iar acum oferă cursuri de nutriţie
Cine este antreprenoarea care a revoluţionat industria textilă cu afacerea sa? Ea a renunţat la jobul pe care il avea, pentru a se implica într-un proiect pe care îl creştea de mai multă vreme
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Iuliana Pepene, una dintre cele mai frumoase prezentatoare de știri, e iar singură!
PROSPORT.RO
Curs valutar BNR 25 noiembrie 2024. Cât costă 1 euro, după ce Călin Georgescu a câștigat primul tur al alegerilor
CANCAN.RO
„LEGIONAR” – cel mai căutat cuvânt pe dexonline după primul tur al alegerilor prezidențiale. De ce au votat românii un candidat pro-rus
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 14:49
-
astăzi, 14:47
Numărul cabinetelor medicale de familie din rural este cu 51% mai mic decât în mediul urban