Proiectul, care ar trebui să fie pus în aplicare de la sfârşitul lui 2010, a fost estimat la o sumă cuprinsă între 44 şi 50 de milioane de euro (adică 30.000 de euro de fiecare cameră video, plus zece la sută acordaţi pentru întreţinere).
Camerele vor fi instalate "în punctele cu trafic aglomerat, în locurile cu o incidenţă crescută a accidentelor, în locurile aglomerate care necesită supraveghere şi în locurile cel mai afectate de delincvenţă", potrivit prefecturii.
În fiecare arondisment al Parisului ar trebui să existe între 50 şi 70 de dispozitive de supraveghere, accentul fiind pus pe zona de est a Parisului, unde anumite arondismente sunt renumite pentru nivelul crescut al infracţiunilor.
În prezent, prefectura Poliţiei din Paris dispune de 120 de camere instalate pe drumurile publice, alte 120 mobile, la care se adaugă 206 camere instalate pe drumurile publice, ce aparţin primăriei Parisului, 9.500 de camere instalate în mijloacele de transport în comun RATP-SNCF din Paris şi suburbii şi 114 camere amplasate în stadionul din Parc des Princes.
În privinţa Cartei etice, prefectura "şi-a luat angajamentul de a respecta dreptul şi deontologia", o comisie de etică având misiunea să supravegheze respectarea acestei carte.