- Home
- Externe
- MOSCOVA, (07.11.2014, 15:55)
- Mihai Draghici
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Parlamentar rus: Rusia poate contracara sistemul antirachetă NATO, care generează "tensiuni"
Rusia are capacitatea de a contracara sistemele NATO antirachetă, dar problema o reprezintă tensiunile generate de amplasarea unor capacităţi balistice ofensive în apropierea frontierelor Rusiei, afirmă deputatul rus Franz Klinţevici, citat de RIA Novosti.
Urmărește
1174 afișări
Parlamentar rus: Rusia poate contracara sistemul antirachetă NATO, care generează "tensiuni" (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)
"În cazul unui conflict mondial, Rusia este capabilă, fără niciun dubiu, să contracareze orice sistem antirachetă. Avem suficiente forţe şi mijloace în acest sens, mai ales armament de mare precizie şi rachete de croazieră terestre şi maritime. Aceste rachete sunt mai puternice decât orice sistem antibalistic, oricât de sofisticat ar fi", a declarat Klinţevici, membru al Comisiei de Apărare din Duma de Stat, Camera inferioară a Parlamentului rus.
Apropierea acestor infrastructuri militare de frontierele Rusiei reprezintă o sursă de preocupare pentru Moscova, "întrucât aceste rachete pot fi utilizate ca armament ofensiv", adaugă deputatul rus, subliniind că nu există niciun dubiu că sistemul antitachetă al NATO este îndreptat împotriva Rusiei, nu împotriva pretinsei ameninţări iraniene.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Răspunde Guvernul Ciolacu 2 așteptărilor TALE, ca administrator al României în 2025? VOTEAZĂ AICI / Sondaj Aleph News – Mediafax – Ziarul Financiar
-
Ministerul Energiei: Liberalizarea preţurilor la energie electrică şi gaze naturale se va face etapizat şi nu se limitează la data de 1 aprilie 2025
-
Mureş: Scurgeri de benzină dintr-un vagon-cisternă / Mai multe locuinţe din zona gării Albeşti au fost evacuate / Traficul rutier în zonă a fost oprit
-
Guvernul pregăteşte eliminarea plafonării tarifelor la energie electrică şi gaze
"Dar Statele Unite au ajuns cu întârziere, pentru că Rusia are capacitatea contracarării acestui sistem antirachetă", subliniază Franz Klinţevici.
Poziţia distructivă adoptată de Statele Unite, care încearcă să destabilizeze situaţia militară şi politică la nivel global, nu este în interesul nimănui, continuă deputatul rus. "Noi nu avem veleităţi agresive, dar ar fi mai bine să nu ne deranjaţi. Suntem capabili să ne protejăm, să ne protejăm teritoriul şi cetăţenii. Lumea trebuie să fie conştientă de acest lucru", a insistat Klinţevici.
Forţele Navale americane au testat cu succes, joi, o nouă versiune a sistemului antirachetă Aegis, distrugând simultan două rachete de croazieră şi o rachetă balistică, în Oceanul Pacific, în largul coastelor Arhipelagului Hawaii, a anunţat Agenţia pentru Apărare Antirachetă din SUA.
Un radar Aegis SPY-1 şi 24 de interceptoare SM-3 (Standard Missile-3), de tipul Block IB, vor fi instalate în baza militară de la Deveselu (judeţul Olt).
La jumătatea lunii octombrie, Alexander Vershbow, adjunct al secretarului general al Alianţei Nord-Atlantice, a reiterat că elementele antirachetă NATO nu reprezintă nicio ameninţare pentru Rusia.
Sistemul Aegis, instalat pe nave militare sau pe platforme maritime, are rolul de a intercepta rachete cu rază scurtă şi medie de acţiune. În prezent, există cel puţin 24 de sisteme Aegis instalate pe nave militare americane, patrulând în Oceanul Pacific şi în Marea Mediterană. Sistemul antirachetă NATO din Europa are obiectivul declarat de a contracara ameninţări reprezentate de ţări precum Iranul. O altă componentă a sistemului antibalistic este sistemul terestru mobil de mare altitudine THAAD, instalat pe camioane militare.
În februarie, Departamentul american al Apărării a anunţat că va efectua studii privind impactul asupra mediului pentru eventuala construire a patru sisteme terestre antirachetă pe Coasta de Est a Statelor Unite, pe fondul recomandărilor de reconfigurare a dispozitivului de apărare. Michael Gilmore, director în cadrul Pentagonului responsabil de Teste operaţionale şi evaluarea dispozitivelor de apărare, a recomandat Agenţiei americane pentru Apărarea Antirachetă reconfigurarea dispozitivului antibalistic terestru, după o serie de teste eşuate din ultimii ani. Studiile privind impactul asupra mediului vor dura aproximativ 24 de luni, iar decizia privind construirea sistemelor antirachetă va fi luată în funcţie de rezultate. Cele patru locaţii propuse sunt Fort Drum (statul New York), poligonul naval SERE (Portsmouth, statul Maine), Baza Ravenna (Ohio) şi Baza Custer (statul Michigan).
Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.
Citește pe alephnews.ro: China se confruntă cu un nou focar provocat de un virus la cinci ani după ce a început pandemia COVID-19. Ce este HMPV
Citește pe www.zf.ro: Dragoş Damian, Terapia Cluj: No, amu gata! Gata cu văicăreala, cu bocetele şi cu plânsetele! Sunteţi oameni de afaceri puternici, va faceţi de ruşine! Hai, la muncă în 2025, avem multă treabă!
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Care este cel mai nesănătos aliment din lume, pe care foarte mulţi români îl mănâncă în fiecare zi fără să ştie
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Medicul Vlad Ciurea dezvăluie alimentul nelipsit de pe masa românilor, care ne obosește și ne seacă de energie 😲
CANCAN.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe