- Home
- Externe
- MOSCOVA, (16.03.2015, 15:43)
- Ioana Bojan
Parlamentar rus: Statele baltice, Polonia şi România, ţări agresive ce dictează agenda faţă de Rusia
Parlamentarul rus Aleksei Puşkov a calificat luni statele baltice, Polonia şi România drept un "grup de ţări cu comportament agresiv" care aproape dictează marilor state europene agenda referitoare la Rusia, relatează agenţia Tass, în pagina electronică.
Urmărește
3758 afișări
Parlamentar rus: Statele baltice, Polonia şi România, ţări agresive ce dictează agenda faţă de Rusia (Imagine: Publimedia/Shutterstock)
Preşedintele Comisiei pentru Afaceri Internaţionale a Dumei de Stat ruse, Aleksei Puşkov, a afirmat că statele baltice şi Polonia sunt un "cal troian" care subminează valorile Uniunii Europene în beneficiul unor interese ostile continentului.
"Acestea sunt ţările care, în realitate, fiind susţinute de SUA, reprezintă «calul troian» care schimbă aparenţele Europei nu în conformitate cu interesele europene, ci cu interese care vin din afară şi care sunt ostile Europei", a declarat el luni în cadrul unei dezbateri în Parlament, cu tema "Rusia-UE: cine beneficiază de pe urma respingerii parteneriatului strategic?".
"Aceasta este Europa care, în mare măsură, este subordonată fundamentelor anglosaxone, în care politicile faţă de Rusia depind în mod bizar de un grup de ţări est-europene cu comportament agresiv - mă refer la statele baltice, Polonia, România şi altele - care aproape dictează marilor state europene agenda referitoare la Rusia", a apreciat Puşkov.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Lasconi anunţă o întâlnire cu Nicuşor Dan: Nu văd cum aş putea să mă răzgândesc
-
Vladimir Ciorbă, patronul Nordis, reacţie la implicarea sa în reţinerea primarului din Sinaia/ „Încă din vara anului trecut am depus numeroase sesizări către DNA şi alte organe competente"
-
Daniel David: Avem o problemă foarte mare cu numărul de profesori
"Cred că, în urmă cu ceva timp, statele baltice şi Polonia au fost aduse prompt în NATO şi UE, iar unul dintre scopuri a fost ca ele să joace acum acest rol", a adăugat parlamentarul rus.
"Integrarea acestor ţări în Uniunea Europeană a fost o strategie pe termen lung a SUA şi a celor pe care se bazează în Europa pentru a submina independenţa Uniunii în politica sa externă, inclusiv în relaţia cu Rusia, lucru care devine evident acum", a precizat el.
Citeşte şi:
EXERCIŢII MILITARE de amploare în Rusia: Flota Nordului este în alertă. 38.000 de militari, 41 de nave, 15 submarine şi 110 avioane şi elicoptere, mobilizate
Citeşte şi:
Preşedintele Consiliului European: Politica lui Putin este să aibă inamici, să se afle în conflict şi să-i distrugă
Citeşte şi:
Declaraţiile unui fost biograf al lui Vladimir Putin privind absenţa liderului de la Kremlin: Au explodat lupte pentru cea de-a doua poziţie în stat
Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.
Citește pe www.zf.ro: Pentru companiile austriece, Ungaria a devenit un vis urât. Strabag a intrat în colimatorul guvernului maghiar prin greşelile făcute la construcţia autostrăzii M30, care leagă Miskolc şi Košice. Tronsonul trebuie demolat în totalitate şi consolidat
Citește pe www.zf.ro: Unul dintre cele mai vechi business-uri din lume. În România, companiile se bat să câştige loc
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Pentru companiile austriece, Ungaria a devenit un vis urât. Strabag a intrat în colimatorul guvernului maghiar prin greşelile făcute la construcţia autostrăzii M30, care leagă Miskolc şi Košice. Tronsonul trebuie demolat în totalitate şi consolidat
Cu ultimii bani şi-a cumpărat o mină abandonată care nu părea să aibă niciun viitor. Acum are o avere colosală de 200 de milioane de dolari
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Noua regulă pentru românii care nu locuiesc la ADRESA din buletin. Ce e obligatoriu să faci din ianuarie 2025 și de ce acte ai nevoie
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
ieri, 22:54
Live text Războiul din Ucraina, ziua 1065. Pentagonul confirmă că suspendarea ajutorului extern de către Trump nu afectează sprijinul militar pentru Ucraina / Şeful NATO cere SUA să continue înarmarea Ucrainei şi promite sprijin financiar european / Zelenski: „Trump trebuie să iasă victorios în încheierea războiului din Ucraina”
-
ieri, 22:44
Imaginile din satelit arată construcţii militare israeliene în zona demilitarizată de lângă Siria