Parlamentarii britanici nu vor mai primi salariul dacă nu restituie sumele decontate abuziv

Salariile parlamentarilor britanici care refuză să înapoieze cheltuielile din fonduri publice considerate excesive ar putea fi blocate, relatează cotidianul Daily Mail, în ediţia electronică de joi.

Urmărește
12 afișări
Imaginea articolului Parlamentarii britanici nu vor mai primi salariul dacă nu restituie sumele decontate abuziv

Parlamentarii britanici nu vor mai primi salariul dacă nu restituie sumele decontate abuziv (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Aproximativ 50 de parlamentari se opun în prezent cererilor auditorului independent Sir Thomas Legg de a înapoia sute de mii de euro. Oficiali din Camera Comunelor se tem că mulţi dintre aceşti parlamentari, din care majoritatea se vor retrage la alegerile generale, vor încerca să tergiverseze procesul, până la încheierea mandatului. Soluţia în acest caz este blocarea alocaţiilor în valoare de până la 100.000 de lire sterline primite la încheierea mandatului parlamentar.

Dar un comitet din Camera Comunelor a anunţat că parlamentarii vor avea o ultimă şansă de a face apel la verdictele lui Legg în următoarele două săptămâni. Aceste apeluri urmează să fie rezolvate până la mijlocul lunii ianuarie.

"Vorbim despre persoane care refuză să înapoieze 100.000 de lire (aproximativ 110.000 de euro)", a declarat o sursă citată de cotidian, adăugând că întregul proces, descris în prezent ca un "masacru" financiar pentru parlamentari, ar urma să se încheie până la mijlocul lunii februarie a anului viitor.

Sir Thomas a primit restituiri în valoare de aproximativ un milion de lire (aproximativ 1.100.000 de euro), inclusiv peste 12.000 de lire (circa 13.000 de euro) de la Gordon Brown, pentru cheltuieli de grădinărit şi curăţenie.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici