- Home
- Externe
- (17.12.2021, 16:11)
- Mihaela Azimeoara
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Parlamentul austriac legalizează sinuciderea asistată. Cum se desfăşoară procedura
- Parlamentarii austrieci au aprobat o lege care legalizează sinuciderea asistată pentru persoanele grav bolnave
- Criticii au descris procedura din Elveţia drept o formă de „turism sinucigaş”
- Această metodă se practică în Belgia, Luxemburg, Ţările de Jos şi Spania
Urmărește
1304 afișări
Sursa foto: profimedia
Parlamentarii austrieci au aprobat o lege care legalizează sinuciderea asistată pentru persoanele grav bolnave, sub rezerva unor criterii stricte. Legea care interzicea această practică urma să expire, ceea ce ar fi lăsat în urmă probleme de reglementare.
Parlamentul austriac a votat pentru legalizarea sinuciderii asistate din ianuarie, după ce o decizie judecătorească a declarat că interzicerea acesteia a încălcat drepturile fundamentale ale omului.
ULTIMELE ȘTIRI
-
WSJ: Rusia plănuia să incendieze avioanele cu destinația SUA și Canada, prin dispozitive inflamabile pe bază de magneziu
-
Tîlvăr: Ne asigurăm că Armata României are acces la cele mai avansate tehnologii şi echipamente
-
Ciolacu: Această coaliţie a funcţionat în parametrii aşteptaţi de români. Bolojan - posibil partener
-
Ucraina şi Germania discută despre un „răspuns decisiv” la implicarea Coreei de Nord în război
Legea privind sinuciderea asistată oferă opţiunea unei directive prealabile, similară unui testament de viaţă, unde numai persoanelor de peste 18 ani, bolnave în stadiu terminal o pot folosi.
Fiecare caz urmează să fie evaluat de doi medici, dintre care unul ar trebui să fie expert în medicină paliativă. Ca parte a sarcinilor, ei trebuie să stabilească dacă un pacient poate să opteze pentru eutanasiere sau nu.
Trebuie să treacă cel puţin 12 săptămâni înainte ca pacientului să i se acorde acces la procedură, pentru a se asigura că eutanasierea nu este utilizată din cauza unei crize temporare. Cu toate acestea, pentru pacienţii aflaţi în faza terminală a unei boli, perioada poate fi scurtată. În urma acestei perioade, pacientul poate să îşi întocmească testamentul cu un notar sau un avocat, înainte de a putea obţine un medicament letal de la un farmacist.
Noul regulament a devenit necesar după ce Curtea Constituţională a Austriei a ridicat interdicţia de sinucidere asistată deoarece încălca dreptul individului la autodeterminare.
Partidul Popular Austriac (ÖVP), care guvernează Austria, în parteneriat cu Verzii, a susţinut legea în Consiliul Naţional, alături de social-democraţii de opoziţie şi partidul liberal Neos. Singurul dezacord a venit din partea Partidului pentru Libertatea din Austria (FPÖ), de extremă dreaptă.
Ministrul Justiţiei, Alma Zadic, a menţionat că pe lângă legislaţie, vor fi luate măsuri pentru a oferi alternative la sinucidere.
Şi în alte părţi ale Europei, sinuciderea asistată a fost dezincriminată, precum: în Belgia, Luxemburg, Ţările de Jos şi Spania. În ţări precum Franţa şi Germania, unde a fost legalizată prin hotărâre judecătorească, dar nu şi legiferată sau reglementată, ea vine mai mult ca o alternativă, decât o hotărâre propriu-zisă.
Între timp, criticii au descris procedura din Elveţia – una dintre puţinele ţări din lume care permite sinuciderea asistată pentru străinii nerezidenţi – drept o formă de „turism sinucigaş”.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.
Citește pe alephnews.ro: Noul medicament Novo împotriva obezității promite rezultate spectaculoase în lupta cu kilogramele în plus. Ce efecte are asupra organismului
Citește pe www.zf.ro: A fost prezentat tractorul produs de RURIS Craiova. Cum arată tractorul românesc, cu preţuri între 3.000 şi 5.000 de euro
Citește pe www.zf.ro: Firma din România care face bani din ce aruncă românii la coş a deschis cea mai modernă fabrică din UE
Citește și: Elveţia aprobă o invenţie revoluţionară pentru sinucidere asistată. Când va deveni disponibilă
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Regina Spaniei a fost împroșcată cu noroi de localnici în Valencia. Cum au reacționat Regele și Premierul în fața acestor proteste
A fost prezentat tractorul produs de RURIS Craiova. Cum arată tractorul românesc, cu preţuri între 3.000 şi 5.000 de euro
Incă un gigant se clatină după ce a raportat cea mai mare pierdere din istoria de 56 de ani a companiei, Este vorba de un minus de 16,6 mld. dolari în ultimul trimestru
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Cum e ca socru Ion Țiriac! Sorana Cîrstea, iubita fiului său, a dezvăluit latura mai puțin ştiută a magnatului
PROSPORT.RO
Aris Eram a lăsat-o în urmă pe câştigătoarea de la America Express. Mezinul Andreei Esca s-a reorientat către o blonduţă tinerică
CANCAN.RO
La ce oră să NU folosești niciodată mașina de spălat. Plătești mai mult pentru curent dacă e utilizată atunci
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe