- Home
- Externe
- STRASBOURG, (14.03.2018, 19:40)
- Andrei Ionascu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Parlamentul European a purtat discuţii secrete cu reprezentanţi ai regimului nord-coreean
O delegaţie a Parlamentului European a anunţat, miercuri, că a avut discuţii secrete în ultimii trei ani cu reprezentanţi ai regimului nord-coreean, în încercarea de a convinge Phenianul să renunţe la testele nucleare şi cu rachete balistice, relatează site-ul televiziunii France 24.
Urmărește
2311 afișări
Parlamentul European a purtat discuţii secrete cu reprezentanţi ai regimului nord-coreean
Grupul de europarlamentari a fost condus de către britanicul Nirj Deva, care a confirmat 14 întrevederi cu înalţi oficiali nord-coreeni, inclusiv cu miniştri, adăugând că este programată o întâlnire la Bruxelles în viitorul apropiat.
Nirj Deva a precizat că delegaţia Parlamentului European pentru relaţiile cu Peninsula Coreeană a "pledat necontenit pentru dialog fără precondiţii" pentru a pune capăt problemei nucleare din Coreea de Nord.
"Am avut discuţii secrete, alături de colegii mei. Acum am decis să dezvăluim public eforturile, în lumina discuţiilor propuse [între Donald Trump şi Kim Jong-Un]. Ne-am întâlnit în secret cu înalţi oficiali nord-coreeni în 14 ocazii. Am înţeles preocupările lor şi ei le-au înţeles pe ale noastre. Le-am transmis în termeni clari că, dacă vor continua derularea programului cu rachete balistice şi a celui nuclear, vom ajunge la o concluzie inevitabilă, care este de neconceput", a spus Deva.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Cu cât ești mai dezamăgit, cu atât trebuie să mergi duminică la vot și să pui ștampila exclusiv pe alb!
-
Ciolacu efectuează o vizită de lucru la Budapesta: Vreau să îmi finalizez mandatul cu obţinerea deciziei intrării depline în Schengen
-
Şef al armatei britanice: „Suntem pregătiţi să luptăm cu Putin în Europa de Est”
-
Florian Coldea şi Dumitru Dumbravă rămân sub control judiciar
Eurodeputatul britanic susţine că delegaţia Parlamentul European a avut un rol în "dezvoltarea unor măsuri care au clădit încrederea" pentru promovarea unui dialog SUA-Coreea de Nord. Totodată, sancţiunile dure impuse de Uniunea Europeană au reprezentat "un factor important pentru decizia Phenianului de a accepta să discute, întrucât o parte dintre sancţiuni au afectat cetăţenii săraci".
Nirj Deva a mai anunţat că grupul de europarlamentari s-a întâlnit şi cu înalţi oficiali din SUA, China, Japonia şi Coreea de Sud, iar dialogul a vizat obţinerea unei "denuclearizări verificabile în Peninsula Coreeană".
La 10 martie, preşedintele american Donald Trump a precizat că discuţiile cu nord-coreenii sunt în desfăşurare pentru a stabili data şi locul întâlnirii cu liderul de la Phenian, Kim Jong-Un. Liderul de la Casa Albă a acceptat să îl întâlnească pe liderul nord-coreean până în luna mai, ca răspuns la invitaţia Phenianului.
Presa nord-coreeană nu a transmis deocamdată niciun comentariu din partea regimului de la Phenian în privinţa unei întâlniri între Donald Trump şi Kim Jong-Un. Până în prezent, niciun preşedinte american nu s-a întâlnit cu un lider nord-coreean.
Chung Eui-Yong, consilierul pe probleme de securitate al preşedintelui Coreei de Sud, a anunţat că liderul regimului de la Phenian şi-a exprimat disponibilitatea de a purta discuţii cu Statele Unite despre denuclearizare, "în cazul în care va fi garantată siguranţa regimului şi dacă ameninţările militare împotriva Coreei de Nord vor fi eliminate". Kim Jong-Un a sugerat că Phenianul nu va mai efectua teste nucleare sau balistice dacă vor fi iniţiate discuţii între SUA şi Coreea de Nord.
Citeşte şi: Lideri politici din Regat pun în discuţie retragerea Angliei de la Campionatul Mondial de fotbal din Rusia. Premierul May a făcut primul pas: Miniştrii şi familia regală nu merg
Citeşte şi: Liderul Partidului Laburist contestă incriminarea Rusiei în cazul Skripal: Nu sunt probe suficiente
Citeşte şi: Ministerul Afacerilor Externe reacţionează în cazul crizei generate de atacul neurotoxic din Marea Britanie
Citeşte şi: Prima vizită oficială pe care o va face Angela Merkel în calitate de cancelar reînvestit al Germaniei
Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.
Citește pe alephnews.ro: Fostul general al Ucrainei a declarat că „al treilea război mondial a început oficial”
Citește pe www.zf.ro: Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Citește și: RĂZBOI DIPLOMATIC: Marea Britanie expulzează 23 de diplomaţi ruşi, pe fondul crizei generate de atacul neurotoxic/ Moscova denunţă decizia "ostilă" şi "total inacceptabilă" a Londrei
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Putin susține că Rusia a lansat o rachetă balistică asupra Ucrainei ca răspuns la loviturile asupra teritoriului rus cu rachete americane și britanice
Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Cine este antreprenoarea care a revoluţionat industria textilă cu afacerea sa? Ea a renunţat la jobul pe care il avea, pentru a se implica într-un proiect pe care îl creştea de mai multă vreme
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Vedeta din filmele pentru adulți s-a cuplat cu un milionar controversat din fotbal
PROSPORT.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
ieri, 22:45
FC Botoşani-FCSB 1-0, în meciul restanţă din etapa a 4-a a Superligii
-
ieri, 22:36