- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Parlamentul Greciei a aprobat noi reduceri bugetare cerute de creditorii ţării
Parlamentul grec a aprobat marţi seara o nouă serie de reduceri bugetare cerute de creditorii Greciei în schimbul noului plan de ajutor financiar, potrivit numărătorii oficiale a voturilor.
Parlamentul Greciei a aprobat noi reduceri bugetare cerute de creditorii ţării (Imagine: Mediafax foto/AFP)
O majoritate de peste 202 deputaţi din totalul de 283 care au participat la vot au aprobat reduceri ale cheltuielilor în valoare de 3,2 miliarde de euro pentru 2012, a anunţat preşedintele de şedinţă Grigoris Niotis.
El a precizat că 80 de parlamentari au votat împotrivă şi unul s-a abţinut de la vot.
Aceste măsuri vor presupune reduceri ale celor mai mari pensii primite de funcţionari publici, ale salariilor liderilor de colectivităţi locale şi de organisme publice de cercetare.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Elon Musk se implică tot mai mult în conflictele globale: După discuția cu Zelenski și Trump, miliardarul s-a întâlnit într-o locație secretă cu ambasadorul Iranului la ONU
-
Liderul nord-coreean Kim Jong Un ordonă producerea în masă a dronelor explozive
-
Războiul din Ucraina, ziua 996. Zelenski: Zece puncte ale planului intern de rezilienţă vor fi prezentate săptămâna viitoare / Noi sancţiuni împotriva Rusiei din partea UE
-
Guvernatorul Băncii Angliei îndeamnă la reconstruirea relaţiilor cu UE: Brexitul a subminat economia
Noile economii bugetare erau condiţia fixată de creditorii ţării pentru acordarea unui al doilea împrumut de 130 de miliarde de euro, care se adaugă ştergerii unor datorii de 107 miliarde de euro în curs de parafare cu creditorii privaţi ai Greciei.
Atena trebuie să ramburseze obligaţiuni în valoare de aproape 15 miliarde de euro care ajung la termen la 20 martie, ceea ce statul nu poate face fără asistenţă financiară.
Partidul socialist Pasok şi cel conservator Noua Democraţie, care formează coaliţia guvernamentală condusă de fostul vicepreşedinte al Băncii Centrale Europene (BCE) Lucas Papademos, dispun de 193 de deputaţi din totalul de 300 din Parlament.
Liderul partidului Noua Democraţie, Antonis Samaras, făcuse apel la Parlament să voteze aceste măsuri impopulare pentru a "încheia un capitol mizerabil" din istoria ţării.
Aceste măsuri trebuia să fie votate înainte de reuniunea miniştrilor de Finanţe din cadrul Eurogroup, care va avea loc joi la Bruxelles, menită să verifice progresul reformelor cerute de la Grecia.
O altă lege, care prevede reducerea cheltuielilor cu sănătatea şi a pensiilor complementare, de asemenea cerută de creditori (UE, FMI, BCE), urmează să fie adoptată miercuri de Parlament în procedură de urgenţă.
În acelaşi timp, sindicatele fac apel la o grevă de trei ore în cadrul unei zile europene de acţiune împotriva măsurilor de austeritate care se generalizează în zona euro pentru a combate criza datoriilor.
Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
CANCAN.RO
GANDUL.RO