Parlamentul israelian a votat o rezoluţie prin care se opune creării unui stat palestinian

Parlamentul israelian a adoptat o rezoluţie prin care îşi exprimă opoziţia faţă de crearea unui stat palestinian independent, avertizând că acesta ar putea servi drept bază pentru grupările teroriste.

Urmărește
401 afișări
Imaginea articolului Parlamentul israelian a votat o rezoluţie prin care se opune creării unui stat palestinian

Parlamentul israelian a votat o rezoluţie prin care se opune creării unui stat palestinian

"Knessetul se opune categoric înfiinţării unui stat palestinian la vest de râul Iordan. Înfiinţarea unui stat palestinian în inima Ţării Israelului va reprezenta un pericol existenţial pentru Statul Israel şi pentru cetăţenii săi, va perpetua conflictul israeliano-palestinian şi va destabiliza regiunea", se arată în rezoluţia adoptată în cadrul unei şedinţe desfăşurate joi dimineaţă la Ierusalim.

"Va fi doar o chestiune de timp până când Hamas va prelua controlul asupra statului palestinian şi îl va transforma într-o bază teroristă islamică radicală, lucrând în coordonare cu axa condusă de Iran pentru a elimina statul Israel", se mai menţionează în rezoluţie.

Aproximativ trei sferturi dintre membrii Organizaţiei Naţiunilor Unite şi-au exprimat sprijinul sau recunoaşterea statalităţii palestiniene - Spania, Norvegia şi Irlanda alăturându-se în luna mai, relatează Bloomberg.

În timp ce perspectiva coexistenţei paşnice a Palestinei cu Israelul pare din ce în ce mai îndepărtată, având în vedere războiul din Fâşia Gaza, unii dintre aliaţii Israelului spun că soluţia celor două state - care a fost discutată timp de decenii - este cea necesară pentru a avansa pacea în Orientul Mijlociu.

În 2009, premierul Israelului, Benjamin Netanyahu, a declarat că ar accepta un stat palestinian demilitarizat atât timp cât acesta recunoaşte Israelul. Negocierile au eşuat şi, în ultimii ani, Netanyahu şi publicul israelian s-au îndepărtat de soluţia cu două state.

Netanyahu urmează să viziteze Washingtonul săptămâna viitoare, unde se aşteaptă ca administraţia Biden să îndemne la acceptarea unei soluţii cu două state ca modalitate de a implica statele arabe în reconstrucţia Fâşiei Gaza şi în normalizarea relaţiilor dintre Israel şi Arabia Saudită.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici