Participare fără precedent la alegerile prezidenţiale din Statele Unite

Americanii s-au prezentat în masă la birourile de vot pentru a participa la un scrutin de o importanţă istorică.

Urmărește
10 afișări
Imaginea articolului Participare fără precedent la alegerile prezidenţiale din Statele Unite

Participare fără precedent la alegerile prezidenţiale din Statele Unite

"Simt că el poate face ceva pentru redresarea economiei şi încheierea războiului (din Irak)", a declarat o pensionară în vârstă de 55 de ani, precizând că a optat pentru Barack Obama.

"Mă simt în siguranţă cu el. (...) Este un erou şi cred că trebui să îi acordăm o şansă. Este ultima lui misiune", a declarat o infirmieră care a votat pentru republicanul John McCain.

În Florida un alegător din doi a votat deja anticipat. "Înainte de deschiderea biroruilor de vot erau cozi lungi, dar acum totul merge bine", a declarat un poliţist din Miami.

La Pottsville, în Pennsylvania (est), candiatul republican este favorit. Biroul de vot este amenajat într-o cazarmă de pompieri. "Nu este momentul să avem un debutant", a declarat un alegător care a votat de regulă cu democraţii. "Ţara are o serie de probleme. Într-un meci de fotbal, pe cine aţi trimite? Un debutant sau pe cel mai bun jucător?", argumentează acesta.

Dacă Pottsville este adjudecat de McCain, cartierul U Street din Washington pare să îi aparţină lui Obama.

"Nu m-aş fi gândit niciodată că voi trăi suficient de mult pentru a vedea aşa ceva", a vota în favoarea unui candidat de culoare la Casa Albă, a declarat un alegător de culoare în vârstă de 86 de ani.

Rata de participare la alegerile prezidenţiale din Statele Unite a atins, marţi, un nivel foarte ridicat şi "fără precedent" în statele-cheie care ar putea influenţa masiv rezultatul votului, au declarat oficiali locali.

"Participarea este fenomenală", a declarat Jean Jensen, responsabil pentru procesul electoral în Virginia, adăugând că 40 la sută dintre alegătorii înscrişi votaseră deja până la ora locală 10.00 (17.00, ora României).

Conform secretariatului de stat din Ohio, rata de participare la vot în acest stat ar putea ajunge la nivelul-record de 80 la sută.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici