- Home
- Externe
- BUCUREŞTI, (17.12.2024, 12:11)
- Rafael Hekman
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Partidele din Germania prezintă planurile de redresare a economiei înaintea alegerilor anticipate
Principalele partide politice din Germania îşi vor prezenta marţi programele electorale, oferind viziuni diferite pentru redresarea celei mai mari economii a Europei, într-un moment dificil marcat de stagnare economică şi de ascensiunea extremei drepte, relatează Reuters.
Urmărește
62 afișări
Partidele din Germania prezintă planurile de redresare a economiei înaintea alegerilor anticipate
Alegerile anticipate, programate pentru 23 februarie, vin după prăbuşirea coaliţiei conduse de cancelarul Olaf Scholz, ceea ce marchează probabil sfârşitul mandatului celui mai nepopular lider din Germania modernă.
Economia germană este în cădere pentru al doilea an consecutiv, cu mari companii industriale precum Volkswagen confruntându-se cu o concurenţă străină acerbă. În paralel, opinia publică devine tot mai dură în privinţa migraţiei, iar tensiunile politice sunt amplificate de războiul din Ucraina.
ULTIMELE ȘTIRI
-
După anularea alegerilor și suspendarea dreptului TĂU la vot, mai crezi în statul român democratic? VOTEAZĂ AICI / SONDAJ Aleph News – Mediafax – Ziarul Financiar
-
Încă 36 de kilometri din A7 vor fi daţi în trafic. Anunţul secretarului de stat în Ministerul Transporturilor
-
Florin Barbu: Legea Arendei a fost votată
-
Generalul rus ucis la Moscova: Cine se află în spatele atacului
După pierderea votului de încredere de luni, campania electorală s-a accelerat, iar partidele au început să îşi prezinte planurile pentru a relansa economia şi a răspunde provocărilor actuale.
Uniunea Creştin-Democrată (CDU), condusă de Friedrich Merz, aflată în fruntea sondajelor, propune reducerea taxelor pe venit şi pe profit, alături de scăderea preţurilor la electricitate pentru a impulsiona economia. Cu toate acestea, Merz rămâne fidel "frânei datoriilor", un mecanism constituţional introdus după criza financiară din 2009, care limitează împrumuturile şi cheltuielile guvernamentale. Criticii susţin că aceasta frânează creşterea economică.
Partidul Social-Democrat (SPD) al lui Olaf Scholz pledează pentru reformarea frânei datoriilor. SPD propune stimularea investiţiilor private şi modernizarea infrastructurii printr-un fond special de 100 de miliarde de euro în afara bugetului de stat. De asemenea, aceştia doresc introducerea unei prime „Made in Germany” pentru a atrage investiţii.
Divergenţe pe tema Ucrainei
Germania, sub conducerea lui Scholz, a devenit al doilea cel mai mare furnizor de asistenţă militară pentru Ucraina, după Statele Unite. Friedrich Merz şi CDU propun intensificarea sprijinului militar, inclusiv trimiterea de rachete Taurus către Kiev, o decizie pe care Scholz o evită din teama unei escaladări directe cu Rusia.
În contrast, extrema dreaptă reprezentată de Alternativa pentru Germania (AfD), aflată pe locul secund în sondaje, se opune livrării de arme Ucrainei şi cere reluarea relaţiilor bune cu Moscova.
Migraţia – o temă sensibilă
Problema migraţiei este un subiect major în campanie. După o politică de deschidere faţă de refugiaţii sirieni în 2015, Germania a înăsprit regulile în acest an, reintroducând controale la graniţe. CDU propune măsuri şi mai stricte, inclusiv respingerea migranţilor la graniţe şi procesarea cererilor de azil în ţări terţe.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.
Citește pe alephnews.ro: Pastila Viagra își schimbă forma și culoarea. Noua versiune va fi mai „discretă”
Citește pe www.zf.ro: Fabrica de milionari: Revolut a creat averi pe bandă după ce angajaţii şi primii investitori ai fintech-ului au vândut acţiuni în valoare de aproape 1 miliard de dolari de la începutul lunii august
Citește pe www.zf.ro: ZF/ROCA: De la potenţial la rezultate concrete. Cum putem susţine dezvoltarea României? Dacă vrem o economie stabilă şi puternică, trebuie să venim cu mult capital. Din cinci companii bune, putem crea una puternică, care să devină campion regional
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Decizie fără precedent: Săptămâna de lucru scade la numai 4 zile, pentru a da posibilitatea oamenilor să se întâlnească, să fie relaxaţi şi să crească natalitatea
Cel mai mare oraş din România are mai puţin de 5.500 de locuitori, dar o suprafaţă mai mare decât Bucureşti, Cluj-Napoca şi Timişoara la un loc
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
„Nu mă aşteptam să fie vândute atât de multe”. Revista în care campioana mondială a apărut doar cu o pereche de mănuşi pe ea a scris istorie
PROSPORT.RO
Cât costă o bere în restaurantul lui Dani Oțil din București. Prețuri uriașe în localul matinalului de la Antena 1
CANCAN.RO
Această categorie de pensionari din România vor primi pensii mărite la 2.800 lei, de la 1 ianuarie 2025
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe