Partidul de extremă dreapta AfD se apropie de prima sa victorie majoră în alegerile din estul Germaniei

  • AfD, un partid de extremă dreapta, este pe cale să câştige prima poziţie în Turingia şi să fie egal cu conservatorii în Saxonia.
  • Noul partid de extremă stânga, Alianţa Sahra Wagenknecht (BSW), este aşteptat să obţină locul trei în ambele state.
  • Ascensiunea AfD şi BSW sugerează o fragmentare a peisajului politic în Germania, complicând formarea de guverne naţionale coerente.
Urmărește
1952 afișări
Imaginea articolului Partidul de extremă dreapta AfD se apropie de prima sa victorie majoră în alegerile din estul Germaniei

Partidul de extremă dreapta, AfD, se apropie de prima sa victorie majoră în alegerile din estul Germaniei

Partidul de extremă dreapta Alternative für Deutschland (AfD) este pe cale să câştige cel puţin una dintre cele două alegeri din estul Germaniei care au loc duminica aceasta, punând presiune pe coaliţia federală condusă de cancelarul Olaf Scholz, scrie Reuters. AfD, care are o susţinere mai mare în estul fostelor state comuniste, se aşteaptă să obţină prima poziţie în alegerile din Turingia şi să fie egal cu conservatorii în Saxonia. Aceste alegeri ar marca prima dată de la al Doilea Război Mondial când un partid de extremă dreapta obţine cele mai multe locuri într-un parlament de stat german.
 
AfD este estimat să obţină aproximativ 30% din voturi în Turingia şi să fie într-o competiţie strânsă în Saxonia, cu aceleaşi procente. În ambele state, noul partid de extremă stânga, Alianţa Sahra Wagenknecht (BSW), este aşteptat să obţină locul trei. BSW, fondat de fostul comunist Sahra Wagenknecht, opune atât imigrarea, cât şi sprijinul militar pentru Ucraina în conflictul cu Rusia.
 
Aceste rezultate reflectă o creştere a instabilităţii politice în Germania şi sugerează o fragmentare a peisajului politic care ar putea complica formarea de guverne naţionale coerente. AfD foloseşte migrarea ca un punct central în campania sa, accentuând eşecurile statului şi pierderea controlului. În timp ce BSW îşi concentrează atenţia pe probleme economice şi imigraţie, ambele partide îşi manifestă dorinţa de a îmbunătăţi relaţiile cu Moscova.
 
Popularitatea în scădere a partidelor tradiţionale ar putea deschide calea pentru o alianţă condusă de conservatori în alegerile naţionale de anul viitor. De asemenea, există temeri că ascensiunea acestor partide ar putea influenţa negativ economia Germaniei, influenţând capacitatea de atragere a forţei de muncă calificată şi a investiţiilor.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici