Partidul Republican şi-a ales primul preşedinte afroamerican

Republicanii au ales pentru prima dată, vineri, la conducerea partidului, un afroamerican, Michael Steele, la zece zile după învestitura primului preşedinte de culoare al Statelor Unite, Barack Obama.

Urmărește
72 afișări
Imaginea articolului Partidul Republican şi-a ales primul preşedinte afroamerican

Partidul Republican şi-a ales primul preşedinte afroamerican (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Este fantastic, cu mare modestie şi simţ al datoriei accept" această nominalizare, a declarat Michael Steele, în vârstă de 50 de ani, un fost guvernator adjunct al statului Maryland, în faţa membrilor partidului reuniţi după vot.

"Vă mulţumesc tuturor că îmi oferiţi şansa de a fi noul preşedinte naţional" al partidului, a adăugat el, după alegerea sa, în urma a şase tururi de scrutin.

Michael Steele, născut în 1958 în Maryland, a fost seminarist timp de trei ani dar a ales în final o carieră de jurist. El este licenţiat în drept al Universităţii Georgetown şi este în prezent asociat al cabinetului Dewey & LeBoeuf din Washington.

Ales guvernator adjunct al statului Maryland în 2003, el a devenit cunoscut pe scena politică republicană în 2004, când a fost remarcat de preşedintele George W. Bush, conform unui comunicat al formaţiunii republicane.

El şi-a luat angajamentul vineri, în faţa republicanilor, că va face "să crească partidul, să se consolideze partidul", minoritar în cele două Camere ale Congresului şi care a pierdut Casa Albă la 4 noiembrie, prin alegerea democratului Barack Obama.

"Suntem mândri să fim partidul conservator al Statelor Unite. Şi ne vom asigura că vom munci din greu pentru a garanta că aceste principii, aceste valori, care au făcut din noi partidul lui Lincoln, sunt luate în calcul, fac parte din politica implementată pentru a ajuta la stabilirea unei noi direcţii a acestei ţări", a declarat el.

Abraham Lincoln, preşedintele care a abolit sclavia în secolul XIX şi care a pledat pentru unitate dincolo de diviziunile războiului de Secesiune (1861-1865), este modelul politic al preşedintelui Obama. El era republican.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici