Patru ostatici ai gherilei columbiene FARC au fost eliberaţi

Patru ostatici ai gherilei columbiene FARC, respectiv trei poliţişti şi un soldat, au fost eliberaţi duminică în sudul Columbiei, a anunţat consilierul senatoarei Piedad Cordoba, principalul intermediar în această operaţiune.

Urmărește
18 afișări
Imaginea articolului Patru ostatici ai gherilei columbiene FARC au fost eliberaţi

Patru ostatici ai gherilei columbiene FARC au fost eliberaţi (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Cei patru ostatici au fost recuperaţi în jurul orei 10.00 (18.00, ora României) de un elicopter furnizat Comitetului Internaţional al Crucii Roşii de Brazilia, în departamentul Caquetta, din sud-estul Columbiei.

"Ei au ajuns la comisia (desemnată pentru operaţiune-n.r.) şi sunt în prezent în elicopter. Ei vor fi la Villavicencio la prânz", a declarat consilierul Ricardo Montenegro.

Gherila Forţelor Armate Revoluţionare din Columbia (FARC) anunţase la 21 decembrie că va proceda la eliberarea unilaterală a şase dintre ostaticii săi "politici", din totalul de 28, revenind asupra deciziei de a nu mai elibera ostatici fără nimic în schimb, anunţată la începutul lui 2008.

Cei patru ostatici eliberaţi duminică fuseseră răpiţi în 2007.

Alţi doi ostatici, fostul guvernator al departamentului Meta Alan Jara, răpit în 2001, şi fostul deputat Sigifredo Lopez, răpit în 2002, trebuie să fie de asemenea eliberaţi, probabil luni sau marţi.

După eliberarea acestora, doar poliţişti şi militari vor mai fi deţinuţi de FARC, Alan Jara şi Sigifredo Lopez fiind ultimele personalităţi politice ţinute ostatici.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici