Patru persoane au fost arestate în Italia după ce au accesat ilegal baze de date ale statului

Poliţia italiană a plasat patru persoane în arest la domiciliu, în cadrul unei anchete privind presupusul acces ilegal la bazele de date ale statului de către o firmă privată de informaţii condusă de un fost poliţist, potrivit Reuters.

Urmărește
21 afișări
Imaginea articolului Patru persoane au fost arestate în Italia după ce au accesat ilegal baze de date ale statului

O sursă familiarizată cu cazul a declarat că Leonardo Maria Del Vecchio, fiul miliardarului decedat Leonardo Del Vecchio, care a fondat Luxottica, proprietarul Ray Ban, se numără printre cei vizaţi de anchetă.

Leonardo Maria Del Vecchio ar fi însărcinat agenţia cu colectarea de informaţii, deoarece moştenitorii lui Del Vecchio sunt în dezacord cu privire la moştenire, a declarat sursa. Miliardarul a murit în 2022.

Procurorii din Milano susţin că agenţia de informaţii a accesat trei baze de date cheie: una care colectează alerte privind activităţi financiare suspecte; una utilizată de agenţia naţională de impozitare cu tranzacţiile bancare ale cetăţenilor, facturile de utilităţi, declaraţiile de venit; şi baza de date a investigaţiilor poliţiei.

Procurorul naţional antimafia al Italiei, Giovanni Melillo, a declarat sâmbătă că ancheta „trage un semnal de alarmă”, deoarece scoate în evidenţă „piaţa gigantică a informaţiilor confidenţiale”, care a dobândit „o dimensiune comercială”, potrivit agenţiei de presă ANSA.

Ancheta vine după o altă anchetă recente privind o încălcare a securităţii datelor la principala bancă italiană Intesa Sanpaolo.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici