Paza de coastă chineză a reţinut echipajul unei bărci de pescuit din Taiwan

  • Paza de coastă chineză a reţinut echipajul format din cinci membri al unei bărci de pescuit din Taiwan.
  • Incidentul a avut loc marţi seara în apele dintre Taiwan şi China.
1103 afișări
Imaginea articolului Paza de coastă chineză a reţinut echipajul unei bărci de pescuit din Taiwan

Paza de coastă chineză a reţinut echipajul unei bărci de pescuit din Taiwan

Paza de coastă a Chinei a reţinut nava şi echipajul în apropierea coastei de sud-est a continentului, marţi seară, au anunţat autorităţile din Taiwan, potrivit CNN.

Paza de coastă din Taiwan a declarat că barca de pescuit a fost interceptată de două nave ale pazei de coastă din China în apropiere de insulele Kinmen, care se află la doar kilometri de oraşul chinez Xiamen.

Ofiţerii pazei de coastă chineze s-au urcat la bord şi apoi au escortat barca spre un port chinez din apropiere. Trei nave de pază de coastă din Taiwan au răspuns unui apel de ajutor, dar s-au retras pentru a evita conflictul. Echipajul este format din doi taiwanezi şi trei indonezieni.

Într-o conferinţă de presă susţinută miercuri, un înalt oficial maritim din Taiwan a declarat că nava a fost reţinută pe fondul unei interdicţii de pescuit instituite de China în luna mai.

Paza de coastă din Taiwan a cerut eliberarea imediată a ambarcaţiunii şi a membrilor echipajului.

Autorităţile chineze nu au comentat incidentul.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici