PCRM se declară pregătit pentru "opoziţie responsabilă"

Partidul Comuniştilor a anunţat, vineri, că va trece într-o "opoziţie responsabilă" în cazul formării unei "coaliţii liberale de dreapta cu participarea forţelor radicale extremiste", informează pagina electronică a agenţiei Omega.

Urmărește
11 afișări
Imaginea articolului PCRM se declară pregătit pentru "opoziţie responsabilă"

PCRM se declară pregătit pentru "opoziţie responsabilă" (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Conform unui comunicat al PCRM, intrarea în opoziţie reprezintă singura modalitate "de a opune rezistenţă scenariului de distrugere a economiei, a sferei sociale şi a statalităţii Republicii Moldova".

PCRM şi-a reafirmat şi disponibilitatea de a negocia cu celelalte partide, pentru a discuta propuneri "care sunt îndreptate spre consolidarea statalităţii, a păcii interetnice, a suveranităţii naţionale şi a independenţei patriei".

Surse din cadrul conducerii Partidului Comuniştilor au declarat pentru Omega că PCRM nu se teme de intrarea în opoziţie. "Alegerile au arătat că noi nu am pierdut din încrederea populaţiei: pentru partidul nostru a votat practic acelaşi număr de alegători ca şi la ultimele alegeri. Astfel, cei care cred că noi nu avem încotro şi vom accepta coaliţie oricând, cu oricine şi cu orice preţ se înşeală", a declarat sursa citată.

În urma alegerilor anticipate de miercuri, PCRM a obţinut 44,7 la sută din voturi, fiind urmat de Partidul Liberal-Democrat (PLDM) cu 16,6 la sută, Partidul Liberal (PL), cu 14,7 la sută, Partidul Democrat (PD) - 12,5 la sută şi Alianţa Moldova Noastră - 7,3 la sută, după numărarea tuturor voturilor.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici