Pentagonul anunţă că trupe nord-coreene au ajuns în Rusia. Despre câţi soldaţi este vorba

Secretarul american al Apărării, Lloyd Austin, a declarat miercuri că există dovezi care arată că trupele nord-coreene au ajuns în Rusia.

Urmărește
649 afișări
Imaginea articolului Pentagonul anunţă că trupe nord-coreene au ajuns în Rusia. Despre câţi soldaţi este vorba

Pentagonul anunţă că trupe nord-coreene au ajuns în Rusia. Despre câţi soldaţi este vorba

Potrivit lui Austin, rămâne de văzut ce vor face aceste trupe în Rusia, însă săptămâna trecută, preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski anunţa că Phenianul va trimite trupe în Rusia, unde ar urma  să se alăture armatei ruse pentru a lupta în Ucraina.

„Există dovezi că există trupe ale RPDC (Republica Populară Democrată Coreeană) în Rusia”, a declarat Austin reporterilor la Roma, notează Reuters.

Pe de altă parte, parlamentarii din Coreea de Sud au anunţat miercuri că 3000 de soldaţi nord-coreeni au fost trimişi în Rusia pentru a lupta împotriva Ucrainei, un număr dublu faţă de estimarea iniţială făcută de aceştia săptămâna trecută.

„În septembrie şi octombrie au fost detectate semne că trupele sunt antrenate în Coreea de Nord”, a declarat Park Sun-won, membru al unei comisii parlamentare de informaţii, după şedinţa de informare, potrivit Reuters.

Coreea de Nord neagă trimiterea de trupe

În cursul zilei de marţi, 22 octombrie, Coreea de Nord a avut prima reacţie la acuzaţiile aduse în ultima perioadă şi a negat faptul că ar fi trimis trupe care să se alăture armatei ruse.

Pe de altă parte, NATO a afirmat faptul că prezenţa trupelor nord-coreene pe front ar reprezenta o escaladare a conflictului.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici