- Home
- Externe
- WASHINGTON, (01.11.2022, 20:40)
- Mihai Draghici
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Pentagonul confirmă trimiterea de bombardiere nucleare în Australia, în pofida avertismentelor Chinei
Statele Unite vor trimite bombardiere nucleare la o bază militară din nordul Australiei, pentru a transmite "un mesaj clar", a confirmat marţi seară Departamentul Apărării de la Washington, pe fondul tensiunilor cu Administraţia Chinei, care denunţă acţiuni de subminare a stabilităţii regionale.
Urmărește
6466 afișări
Anterior, surse citate de postul australian ABC News au afirmat că şase bombardiere nucleare americane de tip B-52 vor fi trimise la Baza aeriană Tindal, situată la aproximativ 300 de kilometri de oraşul australian Darwin.
Întrebat despre aceste informaţii, Pat Ryder, purtătorul de cuvânt al Pentagonului, a afirmat marţi seară că Statele Unite au relaţii îndelungate cu Australia, astfel că "nu este neobişnuit să fie trimise avioane pentru a participa la exerciţii comune cu Australia", conform publicaţiei The Hill.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Crin Antonescu este candidatul comun al coaliției PSD-PNL-UDMR la alegerile prezidențiale
-
S-au votat preşedinţii la Camera Deputaţilor şi la Senat: Ilie Bolojan, la Senat; Ciprian Şerban, la Camera Deputaţilor
-
Crin Antonescu va fi candidatul comun pentru alegerile prezidenţiale. Propunerea va fi aprobată de fiecare partid al alianţei
-
FT: Echipa de tranziţie a lui Donald Trump vrea să retragă SUA din OMS „în prima zi” de mandat
"Acţiunea are rolul de a transmite un mesaj clar" că Statele Unite au "capabilităţile de a descuraja şi, în caz de necesitate, de a interveni ca reacţie la o serie de situaţii de urgenţă, în întreaga lume".
China a avertizat marţi că relaţiile bilaterale dintre Statele Unite şi Australia nu ar trebui să vizeze părţi terţe şi nici să afecteze stabilitatea regională. "Practicile relevante ale părţii americane au amplificat tensiunile în regiune, au subminat grav pacea şi stabilitatea la nivel regional şi ar putea genera o cursă a înarmării în regiune. China îndeamnă părţile implicate să abandoneze mentalitatea cu miză zero specifică Războiului Rece şi conceptele geopolitice înguste; trebuie să facă mai mult pentru a contribui la pacea şi stabilitatea pe plan regional şi în sensul stimulării încrederii reciproce", a declarat Zhao Lijian, purtătorul de cuvânt al Ministerului chinez de Externe. "Aceste acţiuni nu trebuie să vizeze părţi terţe sau să afecteze interesele părţilor terţe", a subliniat oficialul chinez.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.
Citește pe alephnews.ro: Atacatorul de la Târgul de Crăciun din Germania are o istorie de amenințări legate de acte violente. Medicul a spus că „va efectua acțiuni care atrag atenția și de care oamenii își vor aminti”
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Citește și: Sanna Marin cere Ungariei şi Turciei să ratifice aderarea Finlandei la NATO: "Mai bine mai devreme decât mai târziu"
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
STUDIU. Starea de bine se îmbunătățește atunci când cânți. Care sunt beneficiile muzicii asupra sănătății
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 10:38
LIVE TEXT Crin Antonescu, anunţat oficial candidat unic al coaliţiei pentru prezidenţiale / Ilie Bolojan preia conducerea Senatului, Ciprian Şerban ia şefia Camerei Deputaţilor / Învestirea Guvernului ar urma să aibă loc astăzi
-
astăzi, 10:20
FT: Echipa de tranziţie a lui Donald Trump vrea să retragă SUA din OMS „în prima zi” de mandat